Academisch Erfgoed Maastricht Fonds

De Universiteitsbibliotheek heeft een aantal bijzondere collecties in haar bezit. Bijzondere collecties uit het verleden, met grote waarde voor maatschappij, onderwijs en onderzoek, nu en in de toekomst. Geef dit academisch erfgoed met ons door aan nieuwe generaties: word Vriend van het Academisch Erfgoed Maastricht Fonds.

Gekend is de prachtige Jezuëtencollectie met waardevolle natuurkundige, juridische en theologische werken. Een aantal erfgoedcollecties is van Limburgse signatuur zoals de persoonlijke bibliotheek van de Limburgse dichter Pierre Kemp (1886-1967) of de documentatiecollectie van de schilder Charles Eyck (1897-1983). Een collectie die niet alleen de ontwikkeling schetst van de kunstenaar zelf, maar ook van de Limburgse artistieke wereld in de 20e eeuw.

Geef academisch erfgoed door: Word Vriend vanaf € 50 per jaar

Helpt u ons ook mee om de erfgoedcollecties toegankelijk te maken en te houden? Als Vriend van het Academisch Erfgoed Maastricht Fonds maakt u verschillende projecten mogelijk. Met de hulp van onze vrienden hebben we unieke boekwerkjes kunnen laten restaureren en jaargangen van tijdschriften digitaal doorzoekbaar laten maken. Als vriend kunt u rekenen op exclusieve uitnodigingen voor exposities en colleges. Steun ons vanaf € 50 per jaar, of met een eenmalige donatie.

U kunt uw bijdrage overmaken naar Stichting Universiteitsfonds Limburg/SWOL onder vermelding van "Academisch Erfgoed".
Stichting Universiteitsfonds Limburg/SWOL Maastricht
IBAN: NL21 INGB 0653 6632 42
BIC: INGBNL2A

Behalve door uw donatie kunt u onze projecten steunen door de aankoop van ansichtkaarten.

Zo gaan wij te werk

De Universiteit Maastricht (UM) kent een weloverwogen acquisitiebeleid. Daardoor heeft de Universiteit bijzondere collecties in bezit.

De Universiteitsbibliotheek (UB) bewaart enkele belangrijke erfgoedcollecties en stelt ze ter beschikking voor onderzoek en onderwijs. Vaak gaat het om papieren documenten, die goed moeten worden beheerd en gedigitaliseerd. En die ook voor een breder publiek toegankelijk worden gemaakt.

Het Academisch Erfgoed Maastricht Fonds (AEMF) stimuleert initiatieven en projecten op dit gebied. Zodat dit erfgoed haar unieke waarde blijft behouden.

Meer informatie

Informatie over doneren en fiscaal vriendelijk schenken vindt u op de website van het Universiteitsfonds Limburg/SWOL.   Wilt u meer weten over het fonds zelf, belt u dan gerust met de Universiteitsbibliotheek Maastricht, via T +31 43 3885000 of ga naar de website van de Kunst- en Erfgoedcommissie (KEC).