Workshop for employees

Staff Career Centre

Het Staff Career Centre ondersteunt alle medewerkers van de Universiteit Maastricht op het gebied van leren, ontwikkelen, mobiliteit en participatie. Duurzame inzetbaarheid is daarbij het uitgangspunt. Het startpunt van leren, ontwikkelen en mobiliteit is een gesprek tussen jou en je leidinggevende of HR-adviseur. In dat gesprek stel je een Persoonlijk Ontwikkelplan op dat kan leiden tot een ontwikkeltraject waarbij het Staff Career Centre je kan helpen.

 Waarvoor kun je bij ons terecht
  Ervaringen van medewerkers
 Trainingsaanbod
 GoodHabitz
 Het Staff Career Centre-team 

Waarvoor kun je bij ons terecht?

Je kunt bij ons terecht voor onder andere:

  • advies over ondersteuning in je leren; denk aan een training, coaching of mentoring.
  • specifieke in-company-, maatwerk- of  teamontwikkeltrajecten
  • korte, praktische verzoeken zoals advies over het opstellen van een cv en sollicitatiebrief of het oefenen van een sollicitatiegesprek
  • het geven van voorlichting (b.v. aan eerste jaars PhDs, of aan teams) of het verzorgen van themagerichte bijeenkomsten (bijvoorbeeld over netwerken) en loopbaan-evenementen of - workshops
  • vragen over bijvoorbeeld de inzet van een medewerker in het kader van de participatiewet, of vragen over het einde van je contract en het aanvragen van WW-uitkering

Bekijk via de vijf blokken hieronder waar we je specifiek mee kunnen helpen en met wie je het beste contact kunt opnemen. Weet je niet tot wie je je moet wenden? Stel je vraag via ons algemene e-mailadres: staffcareercentre@maastrichtuniversity.nl.

Staff Career Centre 5 pillars

Ervaringen van medewerkers

Het Staf Career Center is er voor iedereen die zichzelf beroepsmatig graag verder wil ontwikkelen. Hieronder laten we een aantal UM collega’s aan het woord die een coaching of een training hebben gevolgd bij SCC.

Jonge onderzoekers

Ondersteunend en beheerspersoneel

Heb je bepaalde kwaliteiten die je op je werk verder zou willen ontwikkelen? Heb je in je jaargesprek gesproken over het volgen van een opleiding en wil je daar advies over? Of vraag je je af of je nog wel op de juiste plek zit, en zou je graag wat anders willen maar weet je niet wat of waar je moet beginnen? Loop je soms vast op je werk? 

De Universiteit Maastricht vindt het belangrijk dat iedereen de mogelijkheid heeft zich te ontwikkelen en hierin eigen regie neemt. Voor loopbaan- en werkgerelateerde ontwikkelvragen en teamontwikkeltrajecten kan het ondersteunend en beheerspersoneel bij het Staff Career Centre terecht.

 Lees verder

Leidinggevenden

Je kunt bij ons terecht met individuele vragen over je loopbaan, opleidingen en je persoonlijke ontwikkeling (als leidinggevende). Maatwerk – bijvoorbeeld in-company trajecten, specifieke leervragen voor groepen of teamtrajecten - is ook altijd mogelijk.

Klik hier voor de intranetpagina Leadership Academy

WW-, herplaatsing en reïntegratiekandidaten

Einde contract en op zoek naar een baan? Re-integreren na een periode van ziekte? Je bent welkom bij het Staff Career Centre voor o.a. coaching, (maatwerk)advies bij het benaderen van de in- of externe arbeidsmarkt, feedback op je cv en sollicitatiebrief.

 Lees verder

Wet Banenafspraak/Participatiewet

Binnen de Universiteit Maastricht faciliteren we werkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Heb je als leidinggevende of directe collega van de arbeidsbeperkte bijvoorbeeld hulp nodig bij het vinden van een geschikte plek of taak of bij de ondersteuning en begeleiding? Dan helpen we je graag.

 Lees verder

Trainingsaanbod

Met je leidinggevende en HR-adviseur bespreek je jouw persoonlijk ontwikkelingsplan en de daarbij behorende wensen. Hiervoor hebben we een zo relevant mogelijk aanbod trainingen samengesteld, waarvoor je je in overleg met je HR-adviseur en leidinggevende kunt aanmelden*.

Inschrijven
Jouw inschrijving is definitief als het Staff Career Centre jouw volledig ingevulde inschrijving heeft ontvangen, jouw leidinggevende akkoord is en jouw inschrijving door ons per email is bevestigd.

Training is volgeboekt
Als een training is volgeboekt dan staat dit bij de titel van de training in het overzicht. Je kunt in dat geval een email sturen aan scc-trainingen@maastrichtuniversity.nl​​​​​​​ waarin je je wensen kenbaar maakt. Bij voldoende belangstelling is het af en toe mogelijk om een extra training in te plannen.

De training is geannuleerd
Het Staff Career Centre moet een training annuleren wanneer er onvoldoende aanmeldingen zijn om de training te laten doorgaan. In die gevallen nemen we contact met je op om te kijken naar alternatieven. Zijn die er niet, dan krijg je de reeds betaalde trainingsgelden volledig en zo snel mogelijk gerestitueerd.

Annuleringsregeling
Als je je minder dan zestien werkdagen voor aanvang van de training afmeldt, dan wordt 25% van de kostprijs als annuleringskosten in rekening gebracht bij de directeur van de organisatie-eenheid waar je werkzaam bent. Annuleer je minder dan tien werkdagen voor aanvang van de training of meldt je je tijdens de training af, dan wordt 100% van de kostprijs in rekening gebracht bij de directeur van je organisatie-eenheid. Dit geldt ook voor deelnemers die afwezig zijn zonder kennisgeving.

*50% van de kosten voor deze training wordt doorberekend aan je faculteit of dienst. Bespreek je wensen daarom eerst met je leidinggevende en vraag naar een budgetnummer.

Bekijk het
Trainingsaanbod

GoodHabitz

De UM werkt sinds kort samen met GoodHabitz, een aanbieder van online trainingsmodules. Deze samenwerking, die mede mogelijk is gemaakt door het Lokaal Overleg, houdt in dat alle UM-medewerkers nu gebruik kunnen maken van het gehele online trainingsaanbod van GoodHabitz. De trainingen zijn divers en makkelijk toegankelijk. Je kunt zelf bepalen wanneer, wat en hoe je leert. Meld je aan en je kunt meteen aan de slag. 

Meld je aan en ga aan de slag!
Online trainingen GoodHabitz

Het Staff Career Centre-team

Voor het plannen van een intake of adviesgesprek of bij overige vragen kun je contact met ons opnemen via staffcareercentre@maastrichtuniversity.nl of meteen met je directe contactpersoon.