Cursus

Spitsuurcursus Burgerlijk Procesrecht

Het hele jaar op de hoogte worden gehouden van de meest recente ontwikkelingen op het terrein van het burgerlijk procesrecht.

Mr. F. Fernhout zal u gedurende het gehele jaar tijdens een aantal spitsuurbijeenkomsten (van 17.00 – 19.00 uur), onder het genot luxe broodjes, bittergarnituur en handfruit,  op de hoogte houden van de meest recente ontwikkelingen op het terrein van het burgerlijk procesrecht.

In de bijeenkomsten staan actuele ontwikkelingen op het terrein van civiele rechtspleging centraal. Aan de hand van de laatstejurisprudentie wordt ingegaan op het procederen in civiele zaken in eerste aanleg, hoger beroep en cassatie. Daarbij wordt aandacht besteed aan onder meer het bewijsrecht, het appelprocesrecht en het IPR. In de cursus komen vanuit rechtsplegingsperspectief praktijkvoorbeelden in zowel handelszaken als zaken van personen- en familierecht aan de orde. Tenslotte wordt u voorbereid op en bijgepraat over de omslag naar digitalisering van de rechtspraak (KEI) bij rechtbanken en hoven.

Docent

  • Mr. F. Fernhout, universitair hoofddocent aan de Universiteit Maastricht, tevens advocaat.

Doelgroep

Advocaten en (bedrijfs-)juristen.

Praktische informatie

  • Cursusdata: maandag 23 april, 18 juni, 17 september, 19 november 2018 van 17.00 – 19.00 uur in hotel de l’Empereur te Maastricht.
  • Cursuskosten: de cursuskosten bedragen €600 / €175 per cursusdeel.
     

Studiepunten

pao8

Studiepunten 8 PO/NOvA, 2 PO/NOvA per cursusdag