Master

Strafrecht

Moord, inbraken, verkeersdelicten, fraude, witteboordencriminaliteit. Elke dag berichten de media over misdrijven, strafzaken en vooral ook over uitspraken die vaak heftige discussies oproepen. Hoe zwaar moet een straf zijn? Moeten wetten strenger of juist milder? Met deze zaken houdt het strafrecht zich bezig en hierdoor wordt meteen duidelijk wat de maatschappelijke impact van het strafrecht op ons dagelijks leven is. De specialisatie Strafrecht in de Master Nederlands Recht sluit hier naadloos bij aan en geeft speciale aandacht aan thema’s als mensenrechten en (inter)nationale crimineel-politieke ontwikkelingen.

'On campus' als je dat lukt, online als niet

Ondanks de huidige COVID-19 pandemie en alle uitdagingen die daarmee samenhangen, blijven we doorgaan met het Probleemgestuurd Onderwijs. Of je nu wel of niet naar Maastricht kunt komen, wij proberen je toch het kleinschalig, interactief onderwijs te bieden waar de UM zo bekend om staat. In kleine groepen samenwerken aan relevante vraagstukken in een internationaal georiënteerde omgeving blijft de basis van ons onderwijs.

Lees meer over de ‘on campus’ als je dat lukt, online als niet' aanpak van onze faculteit op de pagina 'Beleef Maastricht!'. 

Extra contact mogelijkheden aankomende studenten

Ben je benieuwd hoe het is om rechten te studeren? Vanwege de Corona crisis zijn persoonlijke voorlichtingsactiviteiten voorlopig helaas niet mogelijk, maar we helpen je graag op andere manieren. Daarvoor hebben we een heel aantal mogelijkheden waardoor je toch een goed idee krijgt van hoe het is om rechten te studeren in Maastricht. We kunnen je vragen ook beantwoorden via chat of Skype.

Let op: sinds september 2019 is de specialisatie Strafrecht geïntegreerd binnen het programma van de master Forensica Criminologie en Rechtspleging. De huidige specialisatie Strafrecht binnen de master Nederlands Recht wordt nog aangeboden tot en met september 2020.

 

Opleidingsvideo

  • Ooit dacht ik dat diefstalzaken saai waren en alleen moordzaken echt interessant, maar die mening heb ik door mijn stage herzien
    Ayla Stuurman, Nederlands Recht, Strafrecht
Master Open Dag Maart 2019

Geef je carrière een kickstart op onze Master Open Dag

Ervaar de Universiteit Maastricht: leer meer over de meest internationale universiteit van Europa, kom alles te weten over de opleiding van jouw keuze en ontdek onze mooie stad.

 Meld je aan voor de volgende Master Open Dag

Agenda

Law @ social media