Master

Mental Health

Wil jij later in de geestelijke gezondheidszorg werken? En wil jij je daarbij vooral richten op het effectief behandelen van psychische stoornissen? Of wil je verder in het onderzoek naar psychische problemen? Dan is de master Mental Health geschikt voor jou. In deze master doe je praktische vaardigheden op, omdat de theorie is gekoppeld aan praktische trainingen. Je kunt een klinische stage en een onderzoeksstage lopen in de praktijk van de geestelijke gezondheidszorg. Zo ontwikkel je de vereiste vaardigheden op het gebied van diagnostiek, interventies en onderzoek. Daarbij kun je kiezen uit 2 specialisaties: psychopathologie bij volwassenen of psychopathologie bij kinderen en jeugdigen. Na deze master stromen studenten vaak door naar een postdoctorale opleiding GZ psycholoog of psychotherapeut. Ook zijn er veel masterstudenten die een promotieplaats bemachtigen.

Geef je carrière een kickstart op onze Master Open Dag

Ervaar de Universiteit Maastricht: leer meer over de meest internationale universiteit van Europa, kom alles te weten over de opleiding van jouw keuze en ontdek onze mooie stad. De volgende Master Open Dag is op zaterdag 17 november 2018.

  • Next to my dream of becoming a clinical psychologist, I also see myself as a researcher. Perhaps I’ll become a part-time researcher and psychologist
    Gabriëlla Warning (Curaçao), Mental Health
  • Met deze studie krijg ik meer mogelijkheden als psychiatrisch verpleegkundige. De wetenschappelijke basis geeft mijn werk nog meer diepgang
    Tine Raskin (België), Mental Health
  • Ik heb mezelf tot doel gesteld om de vooroordelen rond mensen met een geestesziekte te gaan bestrijden
    Emke Bosgraaf Nederland), Mental Health

UM vijfde beste jonge universiteit ter wereld

Times Higher Education '200 Under 50' 2018

Agenda

Geen aankomende evenementen

Ontvang ons informatiepakket

Schrijf je in voor ons informatiepakket en ontvang een brochure over alle masters van de faculteit. Je ontvangt dan ook updates over evenementen, interessant nieuws over onze faculteit en je hebt de mogelijkheid om contact op te nemen met een van onze masterstudenten. Deze student stuurt je berichten over zijn of haar belevenissen tijdens de master en vertelt je meer over het leven in Maastricht. Je kunt hem of haar ook vragen stellen.