Kunst, Literatuur en Samenleving

Vind je het interessant om meer te leren over de kritische rol die kunstenaars, filosofen, schrijvers en dichters spelen in onze hedendaagse samenleving? En wil je leren wat jijzelf, als toekomstig cultuurwetenschapper, hierin kunt betekenen? Dan is de masteropleiding Kunst, Literatuur en Samenleving iets voor jou! De opleiding is bedoeld voor kritische en creatieve denkers met uiteenlopende interesses. Als afgestudeerde van deze opleiding heb je een breed inzicht in actuele kwesties die van nationaal en internationaal belang zijn, heb je ervaring in het voeren van stevige debatten en ben je in staat zelf een rol te spelen in hedendaagse controverses op het gebied van kunst en literatuur.

Belangrijke informatie voor studiekiezers

Wij vinden het belangrijk om je voor te bereiden op de Nederlandse en internationale arbeidsmarkt. Daarom worden de meeste vakken in de opleiding Kunst, Literatuur en Samenleving in het Engels gedoceerd. Je krijgt echter de mogelijkheid om Nederlandse academische vaardigheden trainingen te volgen, Nederlandse essays te schrijven en in het Nederlands je scriptie te schrijven.

Explore FASoS

Get to know all about FASoS and life in Maastricht and follow us on Facebook, Instagram or YouTube. We offer vlogs, columns and interesting background articles.

Interested in a specific master’s programme? Just follow the ambassador of your choice on Facebook or Instagram to get all the inside information you are looking for. And don’t hesitate to ask questions!

Yes, explore FASoS!

Anaïs Alvarado, Student Ambassadeur Kunst, Literatuur en Samenleving

Anaïs Alvarado is from the United States of America, she has a bachelor’s degree in Political Science from the Humboldt State University of California (USA) and decided to come to Maastricht for the master’s programme Art, Literature and Society. “As a bachelor student I had rather fixed ideas for my future career, but then I went to China for a year to teach English to primary school children. Home again, I thought I would repeat the experience of going abroad and expanded my search for a master’s programme to Europe. As soon as I saw this programme, I knew this was the perfect combination of topics for me. No other programme lured me in like this one. Coming to Maastricht was another leap of faith for me, since this is my very first time to Europe! I found it extremely easy to assimilate here, though. The atmosphere is so international and there is so much community feeling. And as an art and literature lover, this programme is paradise! The Problem-Based Learning (PBL) system, the small classes, learning about my favourite topics, everything is falling into place. This has become my home away from home!”

Volg Anais:
 op Facebook
 op Instagram

Anais Alvarado, Ambassador Master Art, Literature and Society, 2018-2019

“This programme offers me so many options for a future career in art, literature or the public world, either by doing research, writing or publishing.”

Impression Master's Open Day

Geef je carrière een kickstart op onze Master Open Dag

Ervaar de Universiteit Maastricht: leer meer over de meest internationale universiteit van Europa, kom alles te weten over de opleiding van jouw keuze en ontdek onze mooie stad. De volgende Master Open Dag is op zaterdag 16 maart 2019.

• Ik heb tegenwoordig minder snel mijn mening klaar
    Vilja Bemelen, master Kunst, Literatuur & Samenleving

Geen aankomende evenementen