Kunst, Literatuur en Samenleving

Vind je het interessant om meer te leren over de kritische rol die kunstenaars, filosofen, schrijvers en dichters spelen in onze hedendaagse samenleving? En wil je leren wat jijzelf, als toekomstig cultuurwetenschapper, hierin kunt betekenen? Dan is de masteropleiding Kunst, Literatuur en Samenleving iets voor jou! De opleiding is bedoeld voor kritische en creatieve denkers met uiteenlopende interesses. Als afgestudeerde van deze opleiding heb je een breed inzicht in actuele kwesties die van nationaal en internationaal belang zijn, heb je ervaring in het voeren van stevige debatten en ben je in staat zelf een rol te spelen in hedendaagse controverses op het gebied van kunst en literatuur.

Belangrijke informatie voor studiekiezers

Wij vinden het belangrijk om je voor te bereiden op de Nederlandse en internationale arbeidsmarkt. Daarom worden de meeste vakken in de opleiding Kunst, Literatuur en Samenleving in het Engels gedoceerd. Je krijgt echter de mogelijkheid om Nederlandse academische vaardigheden trainingen te volgen, Nederlandse essays te schrijven en in het Nederlands je scriptie te schrijven.

Ontdek FASoS

FASoS ambassadors honingraat 2019-2020

Ontdek alles over FASoS en het leven en studeren in Maastricht. Volg ons op Facebook, Instagram en YouTube. We bieden je vlogs, columns en interessante achtergrondartikelen.

Ben je geinteresseerd in een specifiek masterprogramma? Volg dan de ambassadeur van jouw keuze op Facebook of Instagram om alle inside informatie te krijgen waarnaar je zoekt. En aarzel niet om vragen te stellen!

Ontdek FASoS!

Jenna Brende, Student Ambassadeur Kunst, Literatuur en Samenleving

Jenna is from Nebraska, USA, has a bachelor’s degree in English Literature from the University of Nebraska-Lincoln and came to the Netherlands for a master’s programme on a Fulbright scholarship. “I had visited the Netherlands and Maastricht University during a study trip. I seriously considered Maastricht as a place to study. It is a quaint, cosy town, and very international. It seemed like a place where I could feel at home and I was very happy I was accepted in this master’s programme. My family is very proud of me, since I will be the first to obtain a master’s degree from overseas. I also looked at other programmes at FASoS but decided this master’s was the best fit with my bachelor’s degree in English literature. So far, I love it. It is structured but there is enough room for creativity and the classroom is very international. The Problem-Based Learning system is a great experience too. After I graduate, I would like to work in higher education, perhaps as a university counsellor, to help students in humanities decide what to do in their life.”

Volg Jenna:
 op Facebook
 op Instagram

Jenna Brende, Ambassador Art, Literature and Society 2019-2020

“I have a passion for the educational side of social justice, which will also be the topic of my first essay.”

Master Open Dag Maart 2019

Geef je carrière een kickstart op onze Master Open Dag

Ervaar de Universiteit Maastricht: leer meer over de meest internationale universiteit van Europa, kom alles te weten over de opleiding van jouw keuze en ontdek onze mooie stad. De volgende Master Open Dag is op zaterdag 21 november 2020.

• Ik heb tegenwoordig minder snel mijn mening klaar
    Vilja Bemelen, master Kunst, Literatuur & Samenleving

Social media FASoS