Kunst, Cultuur en Erfgoed

Wat is de wetenschappelijke en maatschappelijke betekenis van kunst, cultuur en erfgoed? Waarom worden sommige kunstwerken, cultuuruitingen, gebruiken en objecten uit het verleden wel gewaardeerd en andere niet? Vind jij het interessant om op zoek te gaan naar de antwoorden op deze vragen en heb je een passie voor kunst en cultureel erfgoed, dan is de masteropleiding Kunst, Cultuur en Erfgoed iets voor jou!

In deze opleiding - die zowel in het Nederlands als in het Engels wordt gegeven - ontdek je welke academische en professionele kennis en vaardigheden je nodig hebt om een goede beleidsmaker, kunstmanager, museumeducator of conservator te zijn. Je benadert kunst en cultureel erfgoed vanuit verschillende perspectieven en krijgt veel mogelijkheden om je eigen master op maat samen te stellen.

Belangrijke informatie voor Nederlandstalige studiekiezers

Wij vinden het belangrijk om je voor te bereiden op de Nederlandse en internationale arbeidsmarkt.

1ste semester – september t/m januari
Alle hoorcolleges worden gedoceerd in het Engels (je hoorcolleges volg je samen met je internationale klasgenoten). Alle tutorgroepen en workshops worden in het Nederlands gedoceerd en sommige studiematerialen zijn beschikbaar in het Nederlands. Je kunt je essays en je opdrachten in het Nederlands schrijven.

2e semester – januari t/m juli
Je krijgt gezamenlijk les met je internationale klasgenoten vanaf periode 3. De keuzevakken worden daarom in het Engels gedoceerd. Je blijft je essays en je opdrachten in het Nederlands schrijven. De thesis schrijf je uiteraard in het Nederlands.

Explore FASoS

Get to know all about FASoS and life in Maastricht and follow us on Facebook, Instagram or YouTube. We offer vlogs, columns and interesting background articles.

Interested in a specific master’s programme? Just follow the ambassador of your choice on Facebook or Instagram to get all the inside information you are looking for. And don’t hesitate to ask questions!

Yes, explore FASoS!

Silvija Burbaité, Student Ambassadeur Kunst, Cultuur en Erfgoed

Silvija Burbaite is from Lithuania, she has a bachelor’s degree in Cultural Information and Communication from Vilnius University, Lithuania and decided to come to Maastricht for the master’s programme Arts and Heritage: Policy Management and Education. “I’ve always been interested in history, but I also see myself working in a museum with art and education, so this to me was the perfect combination! It was also the only programme in which both components, arts and heritage, were equally represented. And since I didn’t haveto do a pre-master for this master’s programme, the choice to come here was really easy. So far, the programme is intense but I enjoy Maastricht, the quality of life here and the freedom we have because of the Problem-Based Learning (PBL) method.. You are so responsible for your own learning process and therefore, time management skills are useful. I’m also impressed by the friendliness and helpful attitude of all the teachers and staff. There is a real sense of community here. This programme also gives you lots of professional experience and the opportunity to establish your own network in the field, which comes in handy to kick-start your career.”

Volg Sylvija:

op Facebook
 op Instagram

Silvija Burbaite, Ambassador Master Arts and Heritage 2018-2019

“Eventually I want to go back to Lithuania to make an impact there in the fields of Arts, Culture and Heritage. The country needs people like me.”

Impression Master's Open Day

Geef je carrière een kickstart op onze Master Open Dag

Ervaar de Universiteit Maastricht: leer meer over de meest internationale universiteit van Europa, kom alles te weten over de opleiding van jouw keuze en ontdek onze mooie stad. De volgende Master Open Dag is op zaterdag 16 maart 2019.

• Ik ontwikkelde samen met mijn stagebegeleider een familiespel voor een grote tentoonstelling over Nederlands en Belgisch design
    Floor Vierenhalm, Kunst, Cultuur en Erfgoed

Calendar