Master

Kunst en Erfgoed

Wat is de wetenschappelijke en maatschappelijke betekenis van kunst, cultuur en erfgoed? Waarom worden sommige kunstwerken, cultuuruitingen, gebruiken en objecten uit het verleden wel gewaardeerd en andere niet? Vind jij het interessant om op zoek te gaan naar de antwoorden op deze vragen en heb je een passie voor kunst en erfgoed, dan is de masteropleiding Kunst en Erfgoed (voorheen Kunst, Cultuur en Erfgoed) iets voor jou!

In deze opleiding - die zowel in het Nederlands als in het Engels wordt gegeven - ontdek je welke academische en professionele kennis en vaardigheden je nodig hebt om een goede beleidsmaker, kunstmanager, museumeducator of curator te zijn. Je benadert kunst en erfgoed vanuit verschillende perspectieven en krijgt veel mogelijkheden om je eigen master op maat samen te stellen.

Belangrijke informatie voor Nederlandstalige studiekiezers

Wij vinden het belangrijk dat je de Nederlandse context in een internationaal perspectief kunt plaatsen. 

1ste semester – september t/m januari
Alle onderwijsgroepen en workshops worden in het Nederlands gedoceerd en sommige studiematerialen zijn beschikbaar in het Nederlands. Tijdens de onderwijsgroepen wordt er ruim aandacht besteed aan de Nederlandse context. Je schrijft je essays en opdrachten in het Nederlands. De hoorcolleges worden in het Engels gedoceerd en volg je samen met je internationale studiegenoten.

2e semester – januari t/m juli
De academische vaardigheidstraining wordt in het Nederlands gegeven. De keuzevakken worden in het Engels gedoceerd en volg je samen met je internationale studiegenoten. Vervolgens kun je een stage in het binnen- of buitenland kiezen. Je blijft je essays en je opdrachten in het Nederlands schrijven. De scriptie schrijf je uiteraard ook in het Nederlands.

 Download onze Kunst en Erfgoed flyer
 

Lise Beerten, Student Ambassadeur Kunst en Erfgoed

“Door de specialisatie in Kunst en Cultuur tijdens mijn bachelorstudie, ontwikkelde ik steeds meer interesse in deze richting. Ik vond dat ik mijn kennis verder moest verbreden en vooral verdiepen en ging op zoek naar geschikte masterstudies. Toen ik in België niets passends vond, breidde ik mijn zoekgebied uit naar Nederland. Ik bezocht de Master Open Dag van de Universiteit Maastricht en vond in deze 1-jarige studie precies wat ik zocht. Vanwege mijn vooropleiding heb ik eerst een pre-master gedaan, wat een fijne voorbereiding was op dit studiejaar.

De studie is eigenlijk heel breed, met thema’s als museumstudies, erfgoedstudies, cultuurbeleid, management en marketing. Je kunt er veel kanten mee op. Zelf ben ik met name geïnteresseerd in erfgoed, zowel materieel als immaterieel erfgoed. Wat kun je ermee? In welke context kun je ernaar kijken? Waarom is het belangrijk en zou je het moeten bewaren? Hoe past educatie hierin? Heeft een nieuwe invulling meerwaarde of juist niet? Vanuit verschillende culturen wordt ook verschillend gekeken naar erfgoed. Ik vind dat razend interessant.”

Volg Lise:

 op Facebook
 op Instagram

 

Lise Beerten, Student ambassadeur MA Kunst, Cultuur en Erfgoed 2020-2021

“De huidige generaties het belang laten inzien van erfgoed in onze maatschappij, daar wil ik mij graag voor inzetten, met beleid en educatieve projecten.”

Lise, 23 jaar, komt uit België en heeft een bachelordiploma in Sociaal Werk, met als afstudeerrichting Kunst en Cultuur, van de Hogeschool Antwerpen.

Ontdek FASoS

FASoS ambassadors 20-21

Ontdek alles over FASoS en het leven en studeren in Maastricht. Volg ons op Facebook, Instagram en YouTube. We bieden je vlogs, columns en interessante achtergrondartikelen.

Ben je geinteresseerd in een specifiek masterprogramma? Volg dan de ambassadeur van jouw keuze op Facebook of Instagram om alle inside informatie te krijgen waarnaar je zoekt. En aarzel niet om vragen te stellen!

Ontdek FASoS!

Master Open Dag Maart 2019

 

Geef je carrière een kickstart op onze Master Open Dag

Ervaar de Universiteit Maastricht: leer meer over de meest internationale universiteit van Europa, kom alles te weten over de opleiding van jouw keuze en ontdek onze mooie stad. De volgende Master Open Dag is op zaterdag 20 november 2021.

Schakeljaar

Als je niet aan de toelatingseisen voor deze masteropleiding voldoet, kun je je aanmelden voor het schakeljaar (Pre-master). Bekijk hier de informatie over het programma, de vakken en de toelatingseisen.

  • “Ik wil graag mijn bijdrage leveren aan het debat: wanneer is iets kunst?”
    Ties van Dijk, Student Ambassadeur Kunst, Cultuur en Erfgoed 2019-2020

Onderwijs FASoS tijdens COVID-19

FASoS HvT achterzijde

We begrijpen dat het in deze tijd moeilijk is te beoordelen hoe het studiejaar 2020-2021 er uit ziet. Deze onzekerheid zorgt voor een aantal vragen: Is het veilig in Maastricht? Hoe vindt het onderwijs bij FASoS plaats? Wat kan verwacht worden van het studentenleven? We kunnen jammer genoeg geen sluitend antwoord geven op al deze vragen, maar we doen ons uiterste beste om onze studenten zo goed mogelijk te helpen.

Het onderwijs bij FASoS vindt de rest van het academisch jaar 2020-2021 online plaats. Informatie over het academisch jaar 2021-2022 wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt. Neem ook een kijkje op onderstaande informatiepagina's voor meer details

Calendar

Social media FASoS

Volg ons op:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
 LinkedIN