Kunst, Cultuur en Erfgoed

Wat is de wetenschappelijke en maatschappelijke betekenis van kunst, cultuur en erfgoed? Waarom worden sommige kunstwerken, cultuuruitingen, gebruiken en objecten uit het verleden wel gewaardeerd en andere niet? Vind jij het interessant om op zoek te gaan naar de antwoorden op deze vragen en heb je een passie voor kunst en erfgoed, dan is de masteropleiding Kunst, Cultuur en Erfgoed iets voor jou!

In deze opleiding - die zowel in het Nederlands als in het Engels wordt gegeven - ontdek je welke academische en professionele kennis en vaardigheden je nodig hebt om een goede beleidsmaker, kunstmanager, museumeducator of curator te zijn. Je benadert kunst en erfgoed vanuit verschillende perspectieven en krijgt veel mogelijkheden om je eigen master op maat samen te stellen.

Belangrijke informatie voor Nederlandstalige studiekiezers

Wij vinden het belangrijk dat je de Nederlandse context in een internationaal perspectief kunt plaatsen.

1ste semester – september t/m januari
Alle onderwijsgroepen en workshops worden in het Nederlands gedoceerd en sommige studiematerialen zijn beschikbaar in het Nederlands. Tijdens de onderwijsgroepen wordt er ruim aandacht besteed aan de Nederlandse context. Je schrijft je essays en opdrachten in het Nederlands. De hoorcolleges worden in het Engels gedoceerd en volg je samen met je internationale studiegenoten.

2e semester – januari t/m juli
De academische vaardigheidstraining wordt in het Nederlands gegeven. De keuzevakken worden in het Engels gedoceerd en volg je samen met je internationale studiegenoten. Vervolgens kun je een stage in het binnen- of buitenland kiezen. Je blijft je essays en je opdrachten in het Nederlands schrijven. De scriptie schrijf je uiteraard ook in het Nederlands.

Onderwijs FASoS tijdens COVID-19

FASoS HvT achterzijde

De afgelopen maanden werd de wereld gedomineerd door de covid-19 crisis. De impact van het coronavirus op de maatschappij is enorm en terwijl in sommige delen van de wereld het openbare leven weer langzaam op gang wordt gebracht, wordt duidelijk dat speciale maatregelen genomen dienen te worden ten aanzien van een gezonde en veilige omgeving.
We begrijpen dat het in deze tijd moeilijk is te beoordelen hoe het nieuwe studiejaar er uit zal gaan zien. Deze onzekerheid zorgt voor een aantal vragen: Is het veilig in Maastricht? Hoe vindt het onderwijs bij FASoS plaats? Wat kan verwacht worden van het studentenleven? We kunnen jammer genoeg geen sluitend antwoord geven op al deze vragen, maar we doen ons uiterste beste om onze studenten zo goed mogelijk te helpen.
Neem een kijkje op onze informatiepagina's om een idee te krijgen van hoe het begin van het nieuwe studiejaar eruit zal zien (de pagina's zijn alleen beschikbaar in het Engels).

Ties van Dijk, Student Ambassadeur Kunst, Cultuur en Erfgoed

Ties komt uit Nederland, heeft een bachelor diploma in Autonome Beeldende Kunst van de Kunstacademie Maastricht en besloot in Maastricht te blijven voor de Pre-master en de masteropleiding Kunst, Cultuur en Erfgoed. “Na mijn propedeuse Cultuureducatie aan de Universiteit Tilburg, waarbij je met een educatieve bril naar kunst kijkt, wilde ik de kunstenaarswereld zelf ontdekken en ben ik overgestapt naar de bachelor opleiding Autonome Beeldende Kunst aan de Kunstacademie. Ik merkte al gauw dat ik meer geïnteresseerd was in omgevingsfactoren, hoe kunst past in de maatschappij, dan in een bestaan als scheppend kunstenaar. Ik zoek het debat, reflectie, onderzoek. In deze master kijk je vanuit diverse disciplines en perspectieven naar kunst en cultuur. Die brede kijk spreekt me erg aan. Wat dat betreft past Probleem-Gestuurd Onderwijs daar perfect bij, omdat je in kleine groepjes juist dat debat en die verdieping zoekt. Wat me verder erg aansprak was de goede relatie die de opleiding heeft met de professionele beroepspraktijk. Er worden veel gastsprekers uitgenodigd om hun visie te geven over relevante academische vraagstukken in het werkveld.”

Volg Ties:

op Facebook
 op Instagram

Ties van Dijk, Ambassador Kunst, Cultuur en Erfgoed 2019-2020

“Ik wil graag mijn bijdrage leveren aan het debat: wanneer is iets kunst?”

Ontdek FASoS

FASoS ambassadors honingraat 2019-2020

Ontdek alles over FASoS en het leven en studeren in Maastricht. Volg ons op Facebook, Instagram en YouTube. We bieden je vlogs, columns en interessante achtergrondartikelen.

Ben je geinteresseerd in een specifiek masterprogramma? Volg dan de ambassadeur van jouw keuze op Facebook of Instagram om alle inside informatie te krijgen waarnaar je zoekt. En aarzel niet om vragen te stellen!

Ontdek FASoS!

Master Open Dag Maart 2019

Geef je carrière een kickstart op onze Master Open Dag

Ervaar de Universiteit Maastricht: leer meer over de meest internationale universiteit van Europa, kom alles te weten over de opleiding van jouw keuze en ontdek onze mooie stad. De volgende Master Open Dag is op zaterdag 21 november 2020.

• Ik ontwikkelde samen met mijn stagebegeleider een familiespel voor een grote tentoonstelling over Nederlands en Belgisch design
    Floor Vierenhalm, Kunst, Cultuur en Erfgoed

Calendar