Kunst, Cultuur en Erfgoed

Wat is de wetenschappelijke en maatschappelijke betekenis van kunst, cultuur en erfgoed? Waarom worden sommige kunstwerken, cultuuruitingen, gebruiken en objecten uit het verleden wel gewaardeerd en andere niet? Vind jij het interessant om op zoek te gaan naar de antwoorden op deze vragen en heb je een passie voor kunst en cultureel erfgoed, dan is de masteropleiding Kunst, Cultuur en Erfgoed iets voor jou!

In deze opleiding - die zowel in het Nederlands als in het Engels wordt gegeven - ontdek je welke academische en professionele kennis en vaardigheden je nodig hebt om een goede beleidsmaker, kunstmanager, museumeducator of conservator te zijn. Je benadert kunst en cultureel erfgoed vanuit verschillende perspectieven en krijgt veel mogelijkheden om je eigen master op maat samen te stellen.

Sign-up E-zine

Sign up for our explore FASoS magazine

Do you want to know all about our Faculty? We’ll give you the grand tour! Sign up for our e-zine and get a sneak preview of studying at the Faculty of Arts and Social Sciences and life in Maastricht!

Keep up with our vlogs, columns and background articles and we will put you in touch with some of our student ambassadors. You can follow their stories and ambitions on Facebook.

Sign up for our e-zine!

Elijah Rankin, Student Ambassadeur Kunst, Cultuur en Erfgoed

Elijah Rankin is from the United States of America, he has a bachelor’s degree in Cultural Studies from the University of Minnesota (USA) and decided to come to Maastricht for the master’s programme Arts and Heritage. “After my bachelor’s degree I took some time off to enjoy a break and to make up my mind about my future. During that time I worked for the Walker Art Center for Contemporary Art in Minneapolis which gave me my first experience with interdisciplinary programming. When researching master’s programmes I looked at several English-taught programmes in the arts and culture field in Europe, because I definitely wanted to go back to Europe after my experiences as an exchange student in Paris. Friends of mine spoke highly of Maastricht University and when I looked at this master’s programme I was attracted by the international perspective on arts and heritage, and the extremely international focus in general. This is an area with a lot of contemporary art engagement, and lots of young people doing very interesting things.”

Volg Elijah op Facebook

Elijah Rankin, Ambassador Arts & Heritage

“This programme really provides purpose and will offer me plenty of career perspectives.”

• Ik ontwikkelde samen met mijn stagebegeleider een familiespel voor een grote tentoonstelling over Nederlands en Belgisch design
    Floor Vierenhalm, Kunst, Cultuur en Erfgoed

Calendar