Master

Child and Adolescence Psychopathology

Wil jij later in de geestelijke gezondheidszorg werken? En wil jij je daarbij vooral richten op het effectief behandelen van psychische stoornissen? Of wil je verder in het onderzoek naar psychische problemen? Dan is de master Mental Health geschikt voor jou. In deze master doe je praktische vaardigheden op, omdat de theorie is gekoppeld aan praktische trainingen. Je kunt een klinische stage en een onderzoeksstage lopen in de praktijk van de geestelijke gezondheidszorg. Zo ontwikkel je de vereiste vaardigheden op het gebied van diagnostiek, interventies en onderzoek. Daarbij kun je kiezen uit 2 specialisaties: Adult Psychopathology of ​Child and Adolescence Psychopathology. Na deze master stromen studenten vaak door naar een postdoctorale opleiding GZ psycholoog of psychotherapeut. Ook zijn er veel masterstudenten die een promotieplaats bemachtigen.

In deze specialisatie richt je je volledig op het onderzoeken van ontwikkelingsstoornissen, internaliserende en externaliserende aandoeningen bij kinderen en adolescenten.

  • Je bouwt een diepgaande kennis op van de vele geestelijke gezondheidsproblemen waarmee kinderen en jeugdigen geconfronteerd worden. Daarbij ligt de nadruk op het gedrag.
  • Je krijgt inzicht in wetenschappelijk onderbouwde behandelingen en leert hoe je aandoeningen kunt opsporen en monitoren.

Vraag een student

Dit is Sascha: studentambassadeur voor de Master in Mental Health.

Op haar Instagram account deelt ze haar studieervaringen, momenten uit haar leven, en veel meer. Volg haar om een sneak-peak te krijgen van jouw mogelijke toekomst!

Heb je vragen over het programme en/of over het (studenten)leven in Maastricht, twijfel niet en neem contact op met Sascha via Instagram of de webchat. Ze helpt je graag met jouw studiekeuze, zoals voorgaande ambassadeurs voor haar hebben gedaan. 

  Volg Sascha op Instagram