Master

Adult Psychopathology

All information on the master's in Mental Health is in Dutch, because this programme is taught only in Dutch.

Wil jij later in de geestelijke gezondheidszorg werken? En wil jij je daarbij vooral richten op het effectief behandelen van psychische stoornissen? Of wil je verder in het onderzoek naar psychische problemen? Dan is de master Mental Health geschikt voor jou. In deze master doe je praktische vaardigheden op, omdat de theorie is gekoppeld aan praktische trainingen. Je kunt een klinische stage en een onderzoeksstage lopen in de praktijk van de geestelijke gezondheidszorg. Zo ontwikkel je de vereiste vaardigheden op het gebied van diagnostiek, interventies en onderzoek. Daarbij kun je kiezen uit 2 specialisaties: Adult Psychopathology of ​Child and Adolescence Psychopathology. Na deze master stromen studenten vaak door naar een postdoctorale opleiding GZ psycholoog of psychotherapeut. Ook zijn er veel masterstudenten die een promotieplaats bemachtigen.

In deze specialisatie richt je je volledig op de persoonlijkheids-, psychotische en somatoforme stoornissen. 

  • Je bouwt diepgaande kennis op van de vele geestelijke gezondheidsproblemen waarmee mensen geconfronteerd worden. Daarbij ligt in dit programma de nadruk op het gedrag. 
  • Je krijgt inzicht in wetenschappelijk onderbouwde behandelingen en leert hoe je aandoeningen kunt diagnostiseren en monitoren.

Let's meet!

Denk jij erover om een masterprogramma te starten aan de Faculty of Psychology and Neuroscience, maar je hebt nog meer informatie nodig. Bezoek dan deze pagina voor alle master evenementen, ambassadeurs en meer informatie.

 Ontdek nu meer!

Vraag een student

Dit is Charlie: studentambassadeur voor de Master in Mental Health.

Op haar Instagram account deelt zij haar studieervaringen, momenten uit haar leven, en veel meer. Volg haar om een sneak-peak te krijgen van jouw mogelijke toekomst!

Heb je vragen over het programme en/of over het (studenten)leven in Maastricht, twijfel niet en neem contact op met Charlie via Instagram. Zij helpt je graag met jouw studiekeuze, zoals voorgaande ambassadeurs voor haar hebben gedaan. 

  Volg Charlie op Instagram