Cursus

Taalcursus Spaans: Coaching Schrijfvaardigheid

Je gebruikt het Spaans elke dag voor je werk of studie, maar bent niet tevreden over je schrijfvaardigheid. Je zou het daarom prettig vinden als je opbouwend commentaar krijgt op je e-mails, brieven of verslagen. In de cursus ‘Spaans, coaching schrijfvaardigheid’ kan dat.Je mailt teksten naar een docent die vervolgens feedback geeft. Op basis daarvan herschrijf je de tekst tot deze goed is. De nadruk ligt op datgene waar jij behoefte aan hebt.

COVID-19: Afhankelijk van de situatie en het type cursus zal de coaching online gegeven worden.

Persoonlijke begeleiding op maat

In deze cursus heb je één op één contact met de docente Spaans. Je kunt haar je teksten voorleggen, zij zal je vervolgens feedback geven. Dat kan op locatie, via Zoom, mail of een combinatie van deze drie. De docente zal je ook tips geven voor handige boeken en websites. Aan het eind van de cursus krijg je een eindevaluatie. Welke vooruitgang heb je geboekt?

Voorafgaand aan de cursus zal de docente een gesprek met je hebben en een door jou geschreven tekst beoordelen. Afhankelijk hiervan zal ze je een pakket adviseren met 4, 6 of 8 uur ondersteuning.

Toelatingseisen

De cursus is bedoeld voor alle mensen met Spaans als moedertaal, of anderstaligen die in de taal zijn opgeleid. Het minimum niveau voor vergevorderde anderstaligen is B2 van het Europees Referentiekader.

Kosten

  4 uur 6 uur 8 uur
UM-studenten/ medewerkers en UM Alumni € 290 € 435 € 580
Alle andere deelnemers € 360 € 540 € 720

Aanmeldproces

Om een beeld te kunnen vormen van je niveau en je wensen wil de docente graag een voorbeeldtekst van je ontvangen. Mail deze tekst naar de docent Spaans, Mercè Minguella García. Gebruik daarbij de onderwerpsregel: ‘tekst voor cursus schrijfvaardigheid’. Mercè zal daarna contact met je opnemen.

Voorwaarden voorbeeldtekst

De tekst moet representatief zijn voor het soort teksten dat je graag goed wilt leren schrijven. Wil je bijvoorbeeld goede brieven en e-mails schrijven, dan is het handig als je een voorbeeld stuurt van een brief of (een paar) e-mail(s).

  • Minimaal 1 A4 getypte tekst
  • Laat de tekst niet door iemand anders nakijken
  • Gebruik geen spellingschecker (een woordenboek gebruiken mag wel)
  • Verwijder vertrouwelijke informatie uit je teksten

 

 

Eindresultaat en bewijs

Dit is een individuele cursus waarvoor je geen certificaten of studiepunten krijgt. Wel krijg je een evaluatie zodat je weet wat je geleerd hebt.