Cursus

Spitsuurcursus Actualiteiten Burgerlijk Procesrecht

Het hele jaar op de hoogte worden gehouden van de meest recente ontwikkelingen op het terrein van het burgerlijk procesrecht

Mr. F. Fernhout zal u gedurende het gehele jaar tijdens 5spitsuurbijeenkomsten (van 17.00 – 19.00 uur), onder het genot luxe broodjes, bittergarnituur en handfruit, op de hoogte houden van de meest recente ontwikkelingen op het terrein van het burgerlijk procesrecht. In de bijeenkomsten staan actuele ontwikkelingen op het terrein van civiele rechtspleging centraal. Aan de hand van de laatstejurisprudentie wordt ingegaan op het procederen in civiele zaken in eerste aanleg, hoger beroep en cassatie. Daarbij wordt aandacht besteed aan onder meer het bewijsrecht, het appelprocesrecht en het IPR. In de cursus komen vanuit rechtsplegingsperspectief praktijkvoorbeelden in zowel handelszaken als zaken van personen- en familierecht aan de orde. Tenslotte wordt u voorbereid op en bijgepraat over de omslag naar digitalisering van de rechtspraak (KEI) bij rechtbanken en hoven.

Docent

  • Mr. R.H.J. Otto (17 september), senior rechter bij de rechtbank Limburg en tevens oud-advocaat

  • Mr. F. Fernhout (19 november), universitair hoofddocent aan de Universiteit Maastricht, tevens advocaat

Doelgroep

Advocaten en (bedrijfs-)juristen.

Cursusdatum en -tijd

De eerste drie bijeenkomsten zijn in het voorjaar gehouden. De laatste twee bijeenkomsten worden op maandag 17 september en 19 november 2018 van 17.00 – 19.00 uur in hotel de l’Empereur te Maastricht gehouden.

Cursusprijs

€300,- (of €175,- per cursusdeel)

Locatie

Hotel l’Empereur (tegenover NS-station) in Maastricht.

Permanente opleiding

4po

4 PO-NOvA, 2 PO-NOvA studiepunten per cursusdeel.