Cursus

Spitsuurcursus Actualiteiten Burgerlijk Procesrecht

Het hele jaar op de hoogte worden gehouden van de meest recente ontwikkelingen op het terrein van het burgerlijk procesrecht.

Mr. F. Fernhout zal u gedurende het gehele jaar tijdens 4 spitsuurbijeenkomsten (van 17.00 – 19.00 uur), onder het genot van luxe broodjes, bittergarnituur en handfruit,  op de hoogte houden van de meest recente ontwikkelingen op het terrein van het burgerlijk procesrecht.

In de bijeenkomsten staan actuele ontwikkelingen op het terrein van civiele rechtspleging centraal. Aan de hand van de laatstejurisprudentie wordt ingegaan op het procederen in civiele zaken in eerste aanleg, hoger beroep en cassatie. Daarbij wordt aandacht besteed aan onder meer het bewijsrecht, het appelprocesrecht en het IPR. In de cursus komen vanuit rechtsplegingsperspectief praktijkvoorbeelden in zowel handelszaken als zaken van personen- en familierecht aan de orde. Tenslotte wordt u voorbereid op wat volgend jaar gaat veranderen, met name de omslag naar digitalisering van de rechtspraak (KEI) bij rechtbanken en hoven.

Docent

  • Mr. F. Fernhout, universitair hoofddocent aan de Universiteit Maastricht

Doelgroep

Advocaten en (bedrijfs-)juristen.

Cursusdatum en -tijd

Maandag 23 oktober en 27 november 2017 van 17.00 – 19.00 uur.

Cursusprijs

€300,- (€175,- per cursusdeel)

Locatie

Hotel l’Empereur (tegenover NS-station) in Maastricht.

Permanente opleiding

4po

4 PO-NOvA, 2 PO-NOvA studiepunten per cursusdeel.