Contractonderwijs

Writing studio: personal coaching in het Nederlands of Engels

Je bent student aan de Universiteit Maastricht en werkt bijvoorbeeld aan je bachelor- of masterthesis. Daarbij loop je regelmatig tegen problemen aan. Zo vind je het misschien moeilijk om je ideeën en gedachten goed op papier te zetten. Of je bent bijvoorbeeld niet helemaal zeker van sommige spellingsregels. Dan is de Writing Studio iets voor jou. In twee korte, individuele sessies met een begeleider bespreek je teksten en eventueel "tips en tricks" voor literatuur en oefenmateriaal. Jouw wensen en vragen vormen daarbij het uitgangspunt.

Hoe gaan we te werk?

In de Writing Studio vormen de problemen die jij bij het schrijven (in het Nederlands of Engels) ervaart als uitgangspunt. Enkele voorbeelden:

  • Misschien weet je heel goed wat je over je thesisonderwerp wilt zeggen, maar niet hoe je die ideeën op papier moet zetten. In welke volgorde kun je je gedachten het best presenteren?
  • Misschien heb je juist al heel veel tekst geschreven en heeft je scriptiebegeleider je gezegd dat je taalgebruik nog niet helemaal in orde is. Je heb er moeite mee om je gedachten in heldere zinnen te verwoorden.
  • Misschien ben je ook niet helemaal zeker van sommige spellingsregels. En wanneer gebruik je nu precies een komma en een puntkomma?

De Writing Studio kan je ook helpen bij het vinden van de juiste literatuur of data. Dit doet een specialist van de Universiteitsbibliotheek. Gaat het om hulp bij het schrijven, dan word je begeleid door een docent van het Talencentrum. In twee sessies van maximaal een uur zal deze op basis van jouw vragen en wensen je teksten bespreken. Besef dat de Writing Studio niet bedoeld is om je teksten te reviseren. Je doet het werk zelf en de docent helpt je daarbij op weg. Heb je meer taalhulp nodig? Dan kun je, als vervolg, en tegen betaling een coachingstraject volgen.
 

Lees hier meer informatie over het aanbod van de Writing Studio

Voor wie, toelatingseisen en spelregels

Deze training is uitsluitend voor UM-studenten. Er zijn geen andere toelatingsvereisten.

Eindresultaat en bewijs

Dit is een individuele begeleiding waarvoor je geen certificaten of studiepunten krijgt.

Kosten

Voor UM-studenten is deze service gratis.

Aanmeldproces

Je kunt je aanmelden bij Ask Your Librarian, de virtual helpdesk van de Universiteitsbibliotheek. Vermeld alsjeblieft of je hulp bij het schrijven in het Engels of het schrijven in het Nederlands wilt. Ask Your Librarian stuurt je aanmelding vervolgens door naar de juiste contactpersoon in het Talencentrum, die je terug zal mailen.