Bachelor

Rechtsgeleerdheid

De toekomst heeft rechten!

Uitdagend, midden in de maatschappij en gericht op het ontwikkelen van alle competenties voor de succesvolle juridische professional in de 21e eeuw. Zo leer je het recht in Maastricht. Je leert om op een bijzondere manier naar de maatschappij te kijken en verdiept je in belangrijke maatschappelijke thema’s zoals duurzaamheid, migratie, veiligheid en technologie. Dat doe je in kleine onderwijsgroepen en onder begeleiding van een persoonlijke mentor. Het werken aan je eigen portfolio vormt de rode draad in je hele studie.
De informele sfeer en het contact met je docenten maken het studeren in Maastricht een bijzondere ervaring. Bovendien studeer je in de meest Europese stad van Nederland!

 

 

'On campus' als je dat lukt, 'online' als niet

Ondanks de huidige COVID-19 pandemie en alle uitdagingen die daarmee samenhangen, blijven we doorgaan met het Probleemgestuurd Onderwijs. Of je nu wel of niet naar Maastricht kunt komen, wij proberen je toch het kleinschalig, interactief onderwijs te bieden waar de UM zo bekend om staat. In kleine groepen samenwerken aan relevante vraagstukken in een internationaal georiënteerde omgeving blijft de basis van ons onderwijs.

Extra contactmogelijkheden aankomende studenten

Ben je benieuwd hoe het is om rechten te studeren? De verdiepingsdag is helaas geannuleerd vanwege de Corona crisis maar we helpen je graag op andere manieren. Daarvoor hebben we een heel aantal andere mogelijkheden waardoor je toch een goed idee krijgt van hoe het is om Rechtsgeleerdheid of Fiscaal Recht te studeren in Maastricht. We kunnen je vragen ook beantwoorden via chat of Skype.

Vragen? Neem contact op!

Bachelor Honours Programme

Law_rechten_universiteit_29052018_014.jpg

De Faculteit der Rechtsgeleerdheid biedt een honours programme aan studenten die aantonen dat ze uitblinken in hun studie. Het is een extra-curriculair programma dat je 25 ECTS oplevert, gedurende een periode van twee jaar. Het combineert projectwerk en een persoonlijk leiderschapstraject.

Lees meer over het Bachelor Honours Programme (English) >>>

Law_rechten-title.png

Wil je meer weten over hoe wij maatschappelijke thema’s laten terugkomen in ons onderwijs? Ben je nieuwsgierig naar het gebruik van de moderne techniek in ons onderwijs? Kijk op detoekomstheeftrechten.nl

Studeren aan de rechtenfaculteit

Bachelor Rechtsgeleerdheid

Bekijk deze video en ontdek waarom je moet kiezen voor rechten studeren in Maastricht. Hoe is het om daadwerkelijk aan onze faculteit te studeren? Bevalt de sfeer, het Probleem Gestuurd Onderwijs (PGO) en hoe zit het met de studiebelasting? Heb je de mogelijkheid om op exchange te gaan? Studenten Rechtsgeleerdheid vertellen!

Virtuele Open Dag

Benieuwd naar onze andere opleidingen, of wil je:

  • Een virtuele tour door onze gebouwen
  • Tips over het studentenleven in Maastricht
  • Verhalen van studenten

Ga dan naar de website van onze Virtual Open Day >>>

  • Ik vind het heel fijn om te participeren in mijn onderwijs. Alleen maar blokken, daar wordt niemand vrolijk van
    Janine Theunissen

Agenda