Bachelor
Faculty of Psychology and Neuroscience

Psychologie

Nieuwsgierig naar het gedrag van mensen, waarom ze doen wat ze doen? Hoe je lange songteksten kunt onthouden, maar niet meer weet waar je fietssleutel ligt? Ben je niet bang voor statistiek? Dan is de bachelor Psychologie misschien iets voor jou. 

In Maastricht bestudeer je in de bachelor Psychologie interne, mentale processen van de mens, zoals taal, geheugen, denken, en waarnemen. Maar je leert ook over de bron van ons gedrag en hoe hersenactiviteit gemeten wordt met een MRI-scanner.

Deze unieke combinatie zorgt ervoor dat je veel kanten op kunt. Na een afgeronde masteropleiding word je bijvoorbeeld behandelaar, onderzoeker, coach, of manager. Je kunt je eigen praktijk oprichten, of gaan werken in de ouderenzorg, jeugdzorg, een rechtbank, of sportorganisatie.

Ben je geïnteresseerd in onze opleiding en wil je een dag ervaren hoe het is psychologiestudent te zijn, volg dan een FPN Experience Day.

Bachelor Open Dag

Nieuwsgierig naar de meest internationale universiteit van Nederland en haar unieke onderwijsmethode? Kom op zaterdag 13 oktober 2018 naar de Bachelor Open Dag van de Universiteit Maastricht.

Meer over Psychologie op onze Virtuele Open Dag.

Kijk of studeren bij ons iets voor jou is. Onze virtuele open dag biedt je:

  • Een virtuele tour door onze gebouwen
  • Tips over het studentenleven in Maastricht
  • Verhalen van studenten

Doe de virtuele tour

#3 Psychologieopleiding in Nederland

Elsevier Beste Studies 2017

Psychologie op 1ste plaats in Keuzegids 2018

Keuzegids Universiteiten 2018

UM vijfde beste jonge universiteit ter wereld

Times Higher Education '200 Under 50' 2018

Agenda