Bachelor

Psychologie

Nieuwsgierig naar het gedrag van mensen, waarom ze doen wat ze doen? Hoe je lange songteksten kunt onthouden, maar niet meer weet waar je fietssleutel ligt? Ben je niet bang voor statistiek? Dan is de bachelor Psychologie misschien iets voor jou. 

In Maastricht bestudeer je in de bachelor Psychologie interne, mentale processen van de mens, zoals taal, geheugen, denken, en waarnemen. Maar je leert ook over de bron van ons gedrag en hoe hersenactiviteit gemeten wordt met een MRI-scanner.

Deze unieke combinatie zorgt ervoor dat je veel kanten op kunt. Na een afgeronde masteropleiding word je bijvoorbeeld behandelaar, onderzoeker, coach, of manager. Je kunt je eigen praktijk oprichten, of gaan werken in de ouderenzorg, jeugdzorg, een rechtbank, of sportorganisatie.

Lees meer over de Bachelor in Psychologie.

Of download onze infopack.

Vraag het aan een student!

Maak kennis met Julia: de studentambassadeur voor de bachelor Psychologie.

Op Instagram deelt zij haar ervaringen met haar opleiding en haar leven in Maastricht. Volg haar voor een blik vooruit in jouw eventuele toekomst!

Als je vragen hebt over de inhoud van de bachelor Psychologie en/of over het (studenten)leven in Maastricht, neem dan contact op met Julia via haar Instagram account; zij helpt je graag met je studiekeuze, zoals haar voorganger haar heeft geholpen met de hare.

  Volg of DM Julia op Instagram

  • Probleem-gestuurd onderwijs is voor mij de ideale manier om de Psychologie te bestuderen
    Lisanne Smit

#3 Psychologieopleiding in Nederland

Elsevier Beste Studies 2019

Psychologie op 3de plaats in Keuzegids 2019

Keuzegids Universiteiten 2019

UM zesde beste jonge universiteit ter wereld

Times Higher Education 'Young Universities' 2020

Agenda