Bachelor

European Public Health

Heb je interesse in gezondheidswetenschappen, zorg en welzijn? Maar ook in nationale en internationale politiek, bestuur en management, beleid en strategie, voorlichting en media? Dan is de bacheloropleiding European Public Health (EPH) wellicht iets voor jou.

EPH is de enige opleiding in haar soort in Europa. Bij European Public Health gaat het om het voorkomen van ziekten en het stimuleren van gezond gedrag voor alle Europeanen met eenduidig Europees beleid.

Je leert om een brug te slaan tussen gezondheidswetenschappen en nationaal en Europees volksgezondheidsbeleid. Hierdoor verwerf je de vaardigheden die je nodig hebt om aan de slag te kunnen bij overheden of zorg-gerelateerde organisaties. Bijvoorbeeld als beleidsadviseur, gezondheidsvoorlichter of preventiemedewerker.

Vergelijk deze opleiding

bron: Studiekeuze123
Deze studie
Landelijk gemiddelde
Student tevredenheid
4.1 Deze studie
4.1 Landelijk gemiddelde
Aantal eerstejaars studenten
114 Deze studie
114 Landelijk gemiddelde
Contacturen eerste jaar
12-18 Deze studie
12-18 Landelijk gemiddelde
Doorstroom naar tweede jaar
89%Deze studie
89% Landelijk gemiddelde
Diploma binnen 4 jaar
- Deze studie
- Landelijk gemiddelde
Werk binnen 6 maanden
-Deze studie
- Landelijk gemiddelde
  • EPH biedt een breed spectrum aan onderwerpen die interdisciplinair worden aangeboden. Dat sluit perfect aan bij mijn uiteenlopende interesses, die variëren van ziektepreventie tot ethische discussies op medisch gebied
    Lieke van Grootel (Duitsland), European Public Health

Agenda