Bachelor

Biomedical Sciences

Weet jij precies wat je moet eten voor een voetbalwedstrijd en vooral waarom? Wil je weten waarom de ene cel ziek wordt en de andere niet? Bij de bachelor Biomedical Sciences draait alles om het functioneren van de gezonde en de zieke mens. Het wordt ook wel de ‘onderzoekskant van geneeskunde’ genoemd. Of je je nu verdiept in de moleculaire processen van een kankercel of in bewegingsprogramma’s voor mensen met overgewicht; de opleiding biedt je een stevige basis voor een succesvolle toekomst. Bijvoorbeeld als onderzoeker bij een farmaceutisch bedrijf dat nieuwe geneesmiddelen ontwikkelt, of als fysioloog op een universiteit. Lees meer > 

 

Andere opleidingen die interessant voor je zijn:
 Gezondheidswetenschappen (Nederlandstalige opleiding)
 Geneeskunde (Nederlandstalige opleiding)
 International Track in Medicine (Engelstalige opleiding)

Online voorlichtingsactiviteiten

Online voorlichtingsactiviteit voor nieuwe studenten van de Universiteit Maastricht

Vanwege het coronavirus kun je ons op dit moment helaas niet op de campus in Maastricht bezoeken, maar je kunt nog op allerlei online manieren antwoorden op je vragen krijgen en een beeld krijgen van hoe het is om aan de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences te studeren. Er is voor elke opleiding een student waarmee je kunt chatten, een Virtuele Open Dag die je kunt bezoeken (inclusief een 360-graden vieruele tour), en we zijn op dit moment ook een online Experience Day aan het organiseren.

 Bekijk wat er allemaal is aan online voorlichtingsactiviteiten!

Eleonora, student bachelor's in Biomedical Sciences

Vraag het aan een student

Ontmoet Eleonora: de studentambassadeur voor de bachelor Biomedical Sciences.
Op Instagram deelt zij haar ervaringen met haar opleiding en haar leven in Maastricht. Volg haar voor een blik vooruit in jouw eventuele toekomst!

En als je vragen hebt over de bachelor Biomedical Sciences en/of over het (studenten)leven in Maastricht, stuur Eleonora dan een berichtje via haar Instagram account; zij helpt je graag met je studiekeuze, zoals haar voorganger haar heeft geholpen met de hare.

  Volg en DM Eleonora op Instagram          Chat met de UM over toelating en services

Virtuele Open Dag

Voor meer informatie

Open Dag in Maastricht
Bezoek informatiesessies / laboratoria en praat met studenten en docenten

Virtuele Open Dag online
Bekijk videos en doe een virtuele tour

Vraag ons informatiepakket aan
Met een brochure, een kennismaking met de studentambassadeur en maandelijkse updates

Neem contact met ons op
Stel je vragen aan ons

  • Initially, I didn't meet the subject requirements for the programme, having not had physics in highschool. So I took a two-month long physics intensive course in Utrecht.
    Calvin Classon (Duitsland), Biomedical Sciences
  • The UK universities offer English-taught programmes, but mainly to UK students. In my classroom we have students from all parts of the world
    Eleonora Broggi (Italië), bachelorstudent Biomedical Sciences
  • We spreken de professoren aan met hun voornaam, werken in kleine groepen van ongeveer 10 mensen en hebben ook behoorlijk wat praktisch onderwijs.
    Faissal Sharif (Duitsland), Biomedical Sciences

Calendar

UM tiende beste jonge universiteit ter wereld

Times Higher Education 'Young Universities' 2019