Cursus

Effectief communiceren in het Nederlands

Je zet je Nederlandse schrijfvaardigheid elke dag in voor je werk of studie, maar je merkt dat het nog beter kan. Daarom wil je graag feedback op je e-mails, presentaties, voorstellen en verslagen. In de workshops ‘Effectief communiceren in het Nederlands' kun je je schrijfvaardigheid optimaliseren. Want dat vergroot je kansen op de arbeidsmarkt.

Voor de beschikbare workshopdata, zie het inschrijfformulier. Het inschrijfformulier toont de daadwerkelijk beschikbare groepen.

Snel naar:

Voor wie?

Deze workshops zijn uitsluitend voor studenten van de UM die minimaal B2 hebben in het Nederlands, dan wel Nederlands als moedertaal hebben.

In 5 thematische bijeenkomsten ga je samen met een deskundige docent direct aan de slag met praktische schrijfopdrachten. Ook ontvang je individuele feedback op je schrijfopdrachten.

Ga voor de data van de verschillende workshops naar het inschrijfformulier. Het inschrijfformulier toont alleen nog de openstaande data.

Data workshops

donderdag 17 januari 2019, 18.30 - 20.30 Teksten structureren: Hoe pak ik het aan?
donderdag 21 februari 2019, 18.30 - 20.30 Hoe schrijf je een helder betoog?
donderdag 21 maart 2019, 18.30 - 20.30 Spelling en grammatica; tijd voor een opfrisbeurt
donderdag 18 april 2019, 18.30 - 20.30 Zakelijke communicatie
donderdag 16 mei 2019, 18.30 - 20.30 Hoe presenteer je jezelf online op een zakelijke manier?

Thema's workshops

Workshop 1: Teksten structureren: Hoe pak ik het aan?

Tijdens deze workshop krijg je tips en adviezen over het schrijfproces. Of je nu een diepgaand onderzoek moet verwoorden of een kort advies, aan het eind weet je hoe je een schrijfproces aanpakt, van voorbereiding tot afwerking.

Workshop 2: Hoe schrijf je een helder betoog? Argumenten, standpunten en conclusies helder weergeven

In deze cursus leer je hoe je argumenten helder verwoordt om je mening beter naar voren te brengen. We gaan oefenen met signaalwoorden en ‘framing’.

Workshop 3: Spelling en grammatica; tijd voor een opfrisbeurt!

Hoe zat het ook alweer met die -d en -t? En de verbindings -s? Wanneer gebruik je de puntkomma in plaats van een komma? Dit soort vragen komen aan bod en je gaat er direct mee aan de slag.

Workshop 4: Zakelijke communicatie

Elke omgeving heeft zijn eigen conventies. In deze bijeenkomst focussen we op de conventies van zakelijke mails en brieven. Wat hoort wel en wat moet je laten? En hoe schrijf je klantgericht?

Workshop 5: Hoe presenteer je jezelf online op een zakelijke manier?

Iedereen kent de foute foto’s op Instagram die een potentiële werkgever ziet. Niet doen dus. In deze workshop krijg je tips voor een correcte persoonlijke presentatie.

Meld je aan

Meld je aan via de registratieknop.

Deze workshops zijn gratis voor alle UM-studenten. Inschrijven is niet vrijblijvend. Als je minder dan drie dagen vóór aanvang van de workshop annuleert of zonder bericht afwezig bent, houd er dan rekening mee dat er kosten in rekening gebracht worden.