Taalcursus Medisch Nederlands online

Wil jij de master Geneeskunde in het Nederlands volgen en is Nederlands niet jouw moedertaal? Dan heb je naast het Staatsexamen NT2, programma II een cursus Medisch Nederlands nodig. Als je niet zo veel tijd hebt en de cursus naast je studie wilt volgen, dan is deze cursus met e-coaching heel geschikt voor jou. Met deze cursus als aanvulling op Staatsexamen Nederlands NT2, programma II voldoe je aan de eis om te mogen starten met de Master Geneeskunde. Je traint zowel spreken als schrijven.

Inhoud van de training

Je bestudeert zelfstandig het boek ‘Hoe zit het met staan?’ onder begeleiding van een e-coach. Dat gebeurt via Skype, zodat je flexibel bent. Je bespreekt met je coach wanneer jullie contact hebben.

Tijdens een Skype-sessie:

• stel je vragen over de grammatica en woordenschat uit het boek;
  • oefen je met de rollenspellen uit het boek;
  • geef je een presentatie over een zelf te kiezen medisch onderwerp.

Houd rekening met ongeveer 60 uur zelfstudie en 10 sessies van 15 minuten met je e-coach. Na de vijfde en tiende sessie met je e-coach lever je een schrijfopdracht in. De e-coach geeft digitale feedback op deze tekst.

Cursusmateriaal

Hoe zit het met staan?, L.M. Bekedam & Palenstein Helderman-Susan, L.H.M., ISBN 9031346136 / ISBN 9789031346134

(niet-uitleenbare en en een uitleenbaar examplaar zijn aanwezig in UB Randwyck en verkrijgbaar onder aanvraagnummer:SL W 18.GN4)

Toelatingseisen

Deze cursus is bedoeld voor studenten die de Master Geneeskunde willen volgen. En die Nederlands niet als moedertaal hebben. Voor toelating tot de cursus moet je het Nederlands op B2-niveau beheersen.

Het Europees Referentiekader geeft criteria waarmee je het niveau van je taalvaardigheid kunt meten. Bepaal je huidige of gewenste niveau met het document Niveaus van het Europees Referentiekader CEFR (PDF, 0,08 MB)

Je kunt ook een intakegesprek aanvragen om je niveau te bepalen.

Aanmeldproces

Wil jij je aanmelden voor deze cursus? Neem dan contact met ons op via your-language-course[at]maastrichtuniversity[dot]nl. Wanneer je geen Staatsexamen, programma 2 hebt gedaan, kun je je op dit mailadres ook aanmelden voor een intakegesprek.

Je kunt op bijna elk moment in het jaar met deze cursus beginnen. Je kiest in overleg met je e-coach een geschikt moment.

Kosten:

• UM-studenten en medewerkers €225
  • externe cursisten €267

Eindresultaat en bewijs

Voltooiing van een cursus Medisch Nederlands levert een certificaat en twee ECTS-punten op. De cursus heeft het eindniveau Medisch Nederlands C1.