Officiële opening MERLN en M4I

Op 8, 9 en 10 september organiseerden de LINK Instituten MERLN en M4I hun officiële opening in de AINSI in Maastricht.

Op 8 september vond de wetenschapsdag plaats waar zowel collega’s van beide instituten als bekende gastsprekers hun wetenschappelijk werk presenteerden. In de middag toonde Steven Olde Damink de iKnife aan het publiek.

Op 9 september werd de valorisatiedag gehouden, geopend door gedeputeerde Twan Beurskens van de Provincie Limburg. Deze dag bestond uit valorisatie pitches, haardvuur gesprekken en interessante dialogen. In de middag vond de lancering van de eerste fase van REGMED XB plaats.

Zaterdag 10 september openden de instituten hun deuren voor het grote publiek. Op de UNS40 was een wetenschapsmarkt georganiseerd waar de groepen hun onderzoek toonden. Ook was er de kans de M4I labs van Peter Peters en Ron Heeren te bezoeken.

Lees ook

  • Studenten aan onze faculteit zetten zich in om een impact te maken op gezondheid, welzijn en de maatschappij. Een van hen is Angelica, een masterstudent Health Education and Promotion die ervaringsdeskundige is op het gebied van de impact die goed geformuleerd advies kan hebben op iemands leven.

  • Op 8 februari 2024 promoveerde Janine Ziemons aan Maastricht University op het proefschrift The role of the gut microbiota in human cancer, the power of an equilibrium. Dit proefschrift is het resultaat van Ziemons’ onderzoek naar de rol van het microbioom in kanker - dikkedarmkanker maar ook...

  • Wetenschappers van het Maastricht MultiModal Molecular Institute (M4I) ontwikkelden de afgelopen jaren hun ‘intelligente operatiemes’, oftewel iKnife. Het Europese subsidieprogramma Interreg Vlaanderen-Nederland heeft nu voor de verdere ontwikkeling van deze techniek ruim 2 miljoen euro beschikbaar...