Kom naar de introductiedagen

Binnenkort begin je aan je studie in Maastricht. Voor de meeste eerstejaars bachelorstudenten en ook masterstudenten betekent dit een heel nieuw leven. Een onbekende universiteit met een andere manier van leren en studeren, in een nog onbekende stad.

Een stad waarin je nieuwe mensen gaat ontmoeten en je (opnieuw) je weg moet gaan vinden. Niet alleen naar de faculteit, de universiteitsbibliotheek en bijvoorbeeld het Universitair Sportcentrum, maar ook naar de studenten- en studievereniging en gewoon in en rondom Maastricht.

Om je eerste kennismaking met de universiteit, je faculteit en de stad Maasricht zo comfortabel mogelijk te laten verlopen, worden er verschillende introductiedagen georganiseerd:

• de INKOM, een algemene introductie voor alle nieuwe studenten
  • de facultaire introductiedagen, specifiek gericht op je opleiding.

Dit jaar zullen er veelal online activiteiten plaatsvinden. Ook zullen er een aantal activiteiten binnen de universiteit en stad plaatsvinden. Uiteraard worden hierbij de geldende COVID-19 maatregelen in acht genomen.

We vieren het nieuwe academisch jaar ook met de officiële 'Opening van het Academisch Jaar'.

De INKOM en facultaire intro zijn beiden belangrijk!

Tijdens de INKOM leer je mensen kennen, maak je kennis met het studentenleven,  studentenverenigingen en de stad Maastricht. Terwijl tijdens de facultaire introductiedagen de nadruk ligt op de door jou gekozen opleiding; je ontvangt studiegerelateerde informatie, maakt kennis met studiegenoten en de faculteit.

De INKOM 2020

De INKOM is dé introductieweek voor alle nieuwe studenten in Maastricht. Vijf dagen lang neem je deel aan allerlei activiteiten. Online én offline. Onder begeleiding van twee ouderejaars studenten word je tijdens de INKOM ondergedompeld in het studentenleven: je leert je medestudenten kennen, de stad, het academische leven én het culturele leven van Maastricht.

Facultaire introductiedagen

Tijdens de facultaire introductiedagen ontvang je studiegerelateerde informatie, maak je kennis met de digitale leeromgeving, met je studiegenoten en ontvang je alle ins en outs van je faculteit en de Universiteit Maastricht.

Elke faculteit organiseert deze dagen anders. Bij de meeste opleidingen zijn deze dagen verplicht en ontvang je een uitnodiging om deel te nemen aan deze facultaire introductiedagen. Bij een aantal opleidingen kun je je zelf aanmelden.

Meer informatie over deze facultaire introductiedagen volgt.

Let op: deelname aan de facultaire introductiedagen is bij de meeste faculteiten verplicht!

Ben jij klaar om 'the extra mile' te gaan? | INKOM 2019