High School Summer College

Heb jij zin om deze zomer een paar dagen student te zijn aan de Universiteit Maastricht?
Meld je dan nu aan voor het High School Summer College! En krijg in augustus vijf dagen de tijd om de universiteit te verkennen en je eigen onderzoek te verrichten, je ervaart zelf wat probleemgestuurd onderwijs precies inhoudt en ontdekt welke opleiding bij jou past.

In het High School Summer College bestudeer je de aanwezigheid van het verleden - zoals bijvoorbeeld de Tweede Wereldoorlog - om thema's als oorlog, oorlogsmisdagen en vluchtelingen te begrijpen en probeer je deze problemen aan te pakken in het licht van vandaag. Een citaat van William Faulkner: "Het verleden is nooit dood. Het is niet eens voorbij" staat hierbij centraal.

Je gaat huidige inzichten uit de sociologie, economie, politiek, genetica, psychologie en wetgeving gebruiken om (vaak) oorlogs- en oorlogsgerelateerde kwesties, zoals vluchtelingen, racisme, populisme, misdaad en armoede, te begrijpen.

Ik beveel de zomercursus zeker aan; het onderwerp was interessant en de hele groep (tutoren, docenten, studenten) was top!

Zijn mensen slecht of worden ze slecht gemaakt? Is een samenleving per definitie gewelddadig?
Hoe belangrijk zijn de persoonlijkheden van de leiders? Wat is de impact van je nationaliteit? Dat zijn een aantal vragen die je gaat onderzoeken tijdens het High School Summer College. Je leert meer over wetenschappelijk onderzoek en ook hoe je zelf een klein onderzoeksproject ontwerpt, uitvoert en terugkoppelt. Je kunt voor je onderzoeksproject kiezen uit drie onderwerpen die betrekking hebben op psychologie, genetica of datascience.

Tijdens de laatste bijeenkomst presenteer je de resultaten van jouw project en ontvang je een certificaat.

• Voor wie: leerlingen in 4 of 5 vwo
  • Wanneer: 12-16 augustus 2019, dagelijks van 9.30 - 16.30u
  • Kosten: € 250 per deelnemer (incl. cursusmateriaal, koffie/thee en lunches; exclusief huisvesting en sociale activiteiten)
  • Huisvesting: op de website van Maastricht Housing vind je speciale tarieven voor deelnemers aan het High School Summer College
  • Aanmelden: klik hier om je aan te melden
Ik heb niet alleen ontdekt hoe het er op de universiteit aan toe gaat, maar heb ook een goede indruk gekregen van het Probleemgestuurd Onderwijs. Daarnaast heb ik heel veel geleerd over diverse onderwerpen en een hele leuke groep mensen leren kennen!

Meer informatie?

Voor aankomende studenten

Bekijk de video van Rugile en ontdek hoe zij alles uit haar studie en studentenleven haalt.