TeensCollege

Ben je op zoek naar een uitdaging naast je schoolwerk? En lijkt het je interessant om een paar middagen te studeren aan de Universiteit Maastricht? Dan ben je misschien geïnteresseerd in het Struikelsteentjes project van Teens College: een programma voor ambitieuze en getalenteerde middelbare scholieren.

Struikelsteentjes zijn kleine, vierkante gedenkstenen die ons herinneren aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Tijdens de oorlog  werden zo’n 350 inwoners van Maastricht gedeporteerd en vermoord door het nazi-regime. Het Struikelsteentjes Comité wil hen gedenken door een gedenksteen te plaatsen voor iedereen die is gedeporteerd.

Ontdek verken verdiep check

Het programma:

• We beginnen met een kick-off bijeenkomst met speeches, teambuildingactiviteiten
    en een wandeling langs de Struikelsteentjes, in het centrum van Maastricht.

• Tijdens de volgende bijeenkomsten geven hoogleraren - van vijf verschillende faculteiten -
    lezingen over de Tweede Wereldoorlog en bespreek je de lezingen met je groepsgenoten

• Het project wordt afgesloten met een Closing Ceremony, waarin iedereen een poster presenteert (jij maakt een poster waarop je laat zien  wat je tijdens het TeensCollege hebt geleerd). Tijdens deze bijeenkomst ontvang je bovendien een certificaat dat is ondertekend door Rector Magnificus Rianne Letschert.

Voor wie: voor leerlingen uit 4 vwo.
Wanneer: acht dinsdagmiddagen in de periode januari t/m april 2018. De exacte data worden binnenkort op deze website gepubliceerd.
Kosten: 25 euro per deelnemer.

Meer informatie?

Voor aankomende studenten