Kom naar de introductiedagen

Binnenkort begin je aan je studie in Maastricht. Voor de meeste eerstejaars bachelorstudenten en ook masterstudenten betekent dit een heel nieuw leven. Een onbekende universiteit met een andere manier van leren en studeren, in een nog onbekende stad.

Een stad waarin je nieuwe mensen gaat ontmoeten en je (opnieuw) je weg moet gaan vinden. Niet alleen naar de faculteit, de universiteitsbibliotheek en bijvoorbeeld het Universitair Sportcentrum, maar ook naar de studenten- en studievereniging en gewoon in en rondom Maastricht.

Om je eerste kennismaking met de universiteit, je faculteit en de stad Maastricht zo comfortabel mogelijk te laten verlopen, worden er verschillende introductiedagen georganiseerd: de INKOM, een algemene introductie voor alle nieuwe studenten en de facultaire introductiedagen, specifiek gericht op je opleiding.

Beide introductiedagen zijn belangrijk! Tijdens de INKOM leer je mensen kennen, maak je kennis met het studentenleven,  studentenverenigingen en de stad Maastricht. Terwijl tijdens de facultaire introductiedagen de nadruk ligt op de door jou gekozen opleiding; je ontvangt studiegerelateerde informatie, maakt kennis met studiegenoten en de faculteit.

De INKOM van 20 tot en met 24 augustus

Vermin

De INKOM is dé introductieweek voor alle nieuwe studenten in Maastricht. Van 20 tot en met 24 augustus, kun je vijf dagen lang deelnemen aan allerlei activiteiten én feesten! Onder begeleiding van twee ouderejaars studenten verken je de stad, doe je mee aan activiteiten, leer je studentenverenigingen en de stad Maastricht kennen. Tijdens de INKOM word je ondergedompeld in het studentenleven.

Nieuw dit jaar is Awareness Wednesday. Een dag die volledig in het teken staat van duurzaamheid, waarop alleen vegetarisch eten wordt aangeboden en studenten worden geïnformeerd over een duurzamer studentenleven.

Wil je deelnemen aan de INKOM 2018 Adventure Awaits? Schrijf je dan tijdig in.
Deelname kost € 75.

Facultaire introductiedagen

Tijdens de facultaire introductiedagen ontvang je studiegerelateerde informatie, maak je kennis met de digitale leeromgeving, met je studiegenoten en ontvang je alle ins en outs van je faculteit en de Universiteit Maastricht. Elke faculteit organiseert deze dagen anders. Bij de meeste opleidingen zijn deze dagen verplicht en ontvang je een uitnodiging om deel te nemen aan deze facultaire introductiedagen. Bij een aantal opleidingen kun je je zelf aanmelden.

Faculty of Arts and Social Sciences

Faculty of Health, Medicine and Life Sciences

Faculty of Science and Engineering

Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Faculty of Psychology and Neuroscience

School of Business and Economics

Bekijk de aftermovie van de INKOM 2017 en je weet ongeveer wat jou in augustus te wachten staat. Adventure Awaits!

INKOM 2017 Official aftermovie