TeenzCollege

Ben je op zoek naar een uitdaging naast je schoolwerk? En lijkt het je interessant om een paar middagen te studeren aan de Universiteit Maastricht? Dan ben je misschien geïnteresseerd in het Teenzcollege: een Engelstalig programma voor ambitieuze en getalenteerde middelbare scholieren.

Tijdens Teenzcollege wordt het grote thema “Oorlog en Geweld” belicht vanuit een historisch, juridisch, sociologisch/economisch, psychologisch en genetisch perspectief. Vanuit vijf verschillende faculteiten van de Universiteit Maastricht worden lezingen en taken verzorgd over populisme, vluchtelingen, racisme, allianties, geld, macht en het kwaad. Het verleden dient daarbij als kapstok met als uitgangspunt: The past is never dead. It's not even past (William Faulkner).

Ontdek verken verdiep check

Het programma:

• We beginnen met een kick-off bijeenkomst met speeches, het vormen van onderwijsgroepen en het toewijzen van tutoren, teambuildingsactiviteiten en een introductie van het Probleemgestuurd Onderwijs (PGO).
  • In de vijf volgende bijeenkomsten geven hoogleraren en stafleden een lezing, die aansluit bij de onderwijstaken, daarna bespreek je lezing en taak in je groep met twee (internationale) tutoren (UM-studenten).
  • In de drie daaropvolgende bijeenkomsten leer je wetenschappelijk onderzoek uit te voeren binnen dezelfde thematiek, op het gebied van psychologie, genetica of Big Data (jij kiest). De resultaten van het onderzoek van je groep geef je weer op een poster.
  • Teenzcollege wordt afgesloten met een Closing Ceremony, waarin jullie je poster presenteren en vragen van familie, vrienden en leraren beantwoorden. Tijdens deze bijeenkomst ontvang je een certificaat dat is ondertekend en wordt uitgereikt door Rector Magnificus Rianne Letschert.

Voor wie: voor leerlingen in 4 vwo
Wanneer: januari t/m april 2019. De bijeenkomsten vinden plaats op: 15, 22 & 29 januari, 5, 12, 19 & 26 februari, 12 & 19 maart (telkens van 13.00 - 15.30u). De Closing Ceremony vindt plaats op 26 maart (19.00 - 21.30u)
Kosten: 25 euro per deelnemer
Aanmelden: via het aanmeldformulier