TeenzCollege

Ben je op zoek naar een uitdaging naast je schoolwerk? En lijkt het je interessant om een paar middagen te studeren aan de Universiteit Maastricht? Dan ben je misschien geïnteresseerd in het Teenzcollege: een Engelstalig programma voor ambitieuze en getalenteerde middelbare scholieren.

Tijdens Teenzcollege worden parallellen tussen vroeger, de Tweede Wereldoorlog, en de grote thema's van deze tijd gelegd. Vanuit vijf verschillende faculteiten van de Universiteit Maastricht worden lezingen en taken verzorgd over populisme, vluchtelingen, racisme, allianties, geld, macht en het kwaad. Het verleden als struikelsteentje voor het heden. Struikelsteentjes liggen ook letterlijk in Maastricht ter herinnering van slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Om te gedenken en om ervan te leren.

Ontdek verken verdiep check

Het programma:

• We beginnen met een kick-off bijeenkomst met speeches, het vormen van onderwijsgroepen en het toewijzen van tutoren, teambuildingsactiviteiten en een introductie van het Probleemgestuurd Onderwijs (PGO).
  • In de vijf volgende bijeenkomsten geven hoogleraren een lezing, die aansluit bij de onderwijstaken, daarna bespreek je lezing en taak in je groep met twee (internationale) tutoren (UM-studenten).
  • In de drie daaropvolgende bijeenkomsten leer je wetenschappelijk onderzoek uit te voeren binnen dezelfde thematiek, op het gebied van psychologie, genetica of Big Data (jij kiest). De resultaten van het onderzoek van je groep geef je weer op een poster.
  • Teenzcollege wordt afgesloten met een Closing Ceremony, waarin jullie je poster presenteren en vragen van familie, vrienden en leraren beantwoorden. Tijdens deze bijeenkomst ontvang je een certificaat dat is ondertekend door Rector Magnificus Rianne Letschert.

Voor wie: voor leerlingen uit 4 vwo.
Kosten: 25 euro per deelnemer.
Wanneer: 9 middagen en 1 avond in de periode januari t/m april 2018:

• 16, 23 en 30 januari van 13.00 - 15.30 uur
  • 6 februari van 13.00 - 15.30 uur