Informatieavond voor ouders

Niet alleen de studiekiezers zitten met allerlei vragen, maar zeker ook ouders willen meer weten over deadlines voor aanmelding, Probleemgestuurd Onderwijs en bijvoorbeeld over hoe het huidige studieleenstelsel in elkaar steekt.

Om ouders zo goed mogelijk te kunnen informeren organiseert de Universiteit Maastricht twee keer per jaar een avond voor ouders van leerlingen uit vwo 5/6 (najaar) en vwo 4/5 (voorjaar). Op dit moment zijn de data voor studiejaar 2019/2020 nog niet bekend. Heeft u interesse? Stuur ons dan een mail, dan houden wij u op de hoogte.

Programma
Wij ontvangen u met koffie en thee tussen 19.00-19.30 uur. Het programma start om 19.30 uur en duurt tot uiterlijk 21.30 uur.

De volgende onderwerpen komen aan de orde:

• Studiekeuze & Studiesucces: tips en tricks over hoe u uw kind kunt ondersteunen bij het maken van de juiste studiekeuze
  • Studiekosten, studiefinanciering en andere geldzaken en de rol van ouders daarbij
  • Probleemgestuurd Onderwijs aan de Universiteit Maastricht: wat betekent dat?
  • Uitleg over de aanmeldprocedure: de Studiekeuzecheck en selectieprocedures voor fixusopleidingen

Natuurlijk is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Geïnteresseerd in deze activiteit? Meld u dan nu aan.

Locatie:
Volgt zo snel mogelijk.

Wilt u meer informatie?
Stuur dan een e-mail met uw vraag naar: info-scholen[at]maastrichtuniversity[dot]nl of lees alvast de blogs van oudervoorlichter Hermien Miltenburg over de uitdagingen tijdens het studiekeuzeproces.