Go the Extra Mile Day

Zit je in 4 vwo en ben je je aan het oriënteren op wat je na je middelbare school wilt gaan studeren?
Kom dan naar de Go The Extra Mile Day!

Tijdens de Go the Extra Mile Day kun je kennismaken met de universiteit en het wetenschappelijk onderwijs. Je krijgt informatie over hoe het is om te studeren aan de Universiteit Maastricht, het Probleemgestuurd Onderwijs (PGO) en het studentenleven in Maastricht.

Ontdek verken verdiep check

Als je je aanmeldt, dan kun je kiezen uit één van de volgende thema’s:

• Law
  • Business & Economics
  • Science & Technology
  • Social Sciences
  • Health

Het programma van de Go the Extra Mile Day:

• je volgt een college over hoe het is om te studeren aan de universiteit. Wat is het verschil met de middelbare school? Hoe ziet een dag uit het leven van een student eruit en hoe is het om op kamers te wonen?
  • je krijgt uitgebreide informatie over de UM bacheloropleidingen die passen binnen het door jou gekozen thema
  • je doet mee aan de UM Science Quest: een interactieve rondleiding langs een aantal faculteiten en UM faciliteiten (bijvoorbeeld de Universiteitsbibliotheek). Onderweg beantwoord je verschillende vragen over de universiteit, de stad en het studentenleven
  • PGO simulatie: je leert meer over het Probleemgestuurd Onderwijs en ervaart zelf, stap voor stap, hoe het er in een onderwijsgroep aan toe gaat

Voor wie: 4 vwo-leerlingen.
Wanneer: van oktober t/m mei, de Go the Extra Mile Day duurt een halve dag. Klik hier voor een overzicht met de exacte data. Je kunt je aanmelden tot een week voor aanvang van de activiteit.
Kosten: deelname is gratis.

Informatie voor decanen
Het is mogelijk om een groep van maximaal tien leerlingen in een keer aan te melden. U kunt hiervoor een groepsaanmeldingsformulier downloaden.

Meer informatie?

Voor aankomende studenten