Voorlichtingsactiviteiten aankomende studenten

Aan de Universiteit Maastricht organiseren we diverse voorlichtings- en aansluitingsactiviteiten om leerlingen uit de bovenbouw van het voortgezet onderwijs te informeren over onze opleidingen, het Probleemgestuurd Onderwijs (PGO) én de universiteit zelf.

Behalve activiteiten die gericht zijn op het geven van voorlichting, organiseren we ook activiteiten waarin leerlingen in de praktijk kunnen ervaren hoe het is om aan de Universiteit Maastricht te studeren. ‘Hoe ziet een gemiddelde dag bij de universiteit eruit en wat is Probleemgestuurd Onderwijs (PGO)?’ Tijdens deze interactieve voorlichtingsactiviteiten nemen de leerlingen zelf deel aan het onderwijs. Ze kunnen direct vragen stellen aan studenten en docenten.

Sommige activiteiten vinden op school plaats, andere bij de Universiteit Maastricht. Een aantal activiteiten is geschikt voor individuele deelname, en een aantal voor groepen leerlingen of een hele klas.

Hieronder vind je een overzicht van al onze informatieactiviteiten voor aankomende bachelors. Download voor meer informatie ook onze voorlichtingsflyer voor decanen en bezoek onze voorlichtingsagenda. Voor aankomende masterstudenten wordt er 2 keer per jaar een open dag georganiseerd.

Minderbroedersberg 4-6
6211 KL  Maastricht

6200 MD  Maastricht

study[at]maastrichtuniversity[dot]nl

Welke voorlichtingsactiviteit is geschikt voor jou?

Activiteit Oriënteren Verkennen Verdiepen Knoop
doorhakken