Nieuws

 • pixabay_565879_helicopter_rescue_emergency_medical_verkleind.jpg

  PANDEMRIC onderzoekt het profijt van euregionale samenwerking tijdens (gezondheids)crises

  10-09-2020

  Discoördinatie van nationale overheden aan het begin van de COVID-19-uitbraak veroorzaakte talloze knelpunten in de grensregio’s, welke nadelig bleken voor euregionale samenwerking. Het PANDEMRIC-project (Interreg V-A Euregio Maas-Rijn), gericht op het bevorderen van de Euregionale samenwerking op het gebied van de gezondheidszorg, biedt mogelijk kansen voor optimale grensoverschrijdende crisismanagement.

 • pixabay-jarmoluk-innovation-business-information-561388_recognition_of_qualifications_1.png

  ITEM voert onderzoek uit naar diploma-erkenning in grensregio's

  06-09-2018

  De Provincie Limburg heeft opdracht gegeven aan het ITEM Expertisecentrum om diploma-erkenning in grensregio's te onderzoeken. In mei/juni heeft het B-solutionsproject van de Europese Unie een subsidie toegekend voor een pilotproject ter vergroting van de transparantie op het gebied van diploma-erkenning voor kansberoepen. 
   

 • ITEM Brochures Vera van Vliet

  Expertisecentrum ITEM pleit voor herziening Belgisch-Nederlandse Belastingverdrag

  27-02-2018

  De lokale media besteedde deze week aandacht aan loonverschillen van grenswerkers in het onderwijs. Het verschil in beloning, als gevolg van een bepaling uit het Belastingverdrag Nederland-België wordt betiteld als 'onrechtvaardig en niet meer van deze tijd'. In hun interviews met Vlaamse krant 'Het Belang van Limburg' en Nederlandse krant Dagblad de Limburger respectievelijk pleitten Prof. dr. Anouk Bollen en Prof. dr. Marjon Weerepas (Expertisecentrum ITEM) voor een herziening van het verdrag.

 • Samenwerking van start ter bevordering arbeidsbemiddeling over de grens

  31-01-2018

  Op 31 januari jl. is een nieuwe samenwerking van start gegaan ter bevordering van arbeidsbemiddeling over de grens. Met de oprichting van de Service Grensoverschrijdende Arbeidsbemiddeling (SGA) Euregio Maas-Rijn kunnen werkgevers en werkzoekenden in Nederlands en Belgisch Limburg bediend worden.

 • Diabetic heart failure

  Hart- en vaatziekten versnellen achteruitgang hersengezondheid

  11-09-2017

  Twee Maastrichtse publicaties leveren bewijs voor verband tussen hart- en vaatziekten en achteruitgang van de hersengezondheid (MUMC+ nieuws).

 • miljoenensubsidie voor bewegen zonder pijn

  Miljoenensubsidie voor ‘Bewegen zonder pijn’

  19-04-2017

  Het Maastricht UMC+ start een groot onderzoeksproject naar de behandeling en preventie van artrose (MUMC+ nieuws).

 • inlife2

  InLife, mantelzorg voor mantelzorgers

  13-01-2017

  Onderzoekers van Alzheimer Centrum Limburg, Universiteit Maastricht en Maastricht UMC+ ontwikkelen online hulpmiddel voor mantelzorgers (mumc+ nieuws).

 • Zenuwschade na chemotherapie onderschat

  17-12-2016

  Bepaalde chemotherapie veroorzaakt op grotere schaal zenuwschade dan tot nu toe werd gedacht (Promotie Tonneke Beijers).

 • Alternatief voor aderlating bij ijzerstapelingsziekte

  13-12-2016

  Het selectief afnemen van rode bloedcellen voor de behandeling van ijzerstapeling blijkt een effectief en patiëntvriendelijk alternatief voor aderlating (Promotie Eva Rombout).

 • Nieuwe genetische test voor opsporing erfelijke spierziekte

  08-12-2016

  In het Maastricht UMC+ is een nieuwe genetische test ontwikkeld om de erfelijke spierziekte myotone dystrofie op te sporen bij ongeboren kinderen (Promotie Elke Mersy).

Abonneren op Nieuws