• Ola Wróblewska

Receptenboek voor bioplastic uit suikerbiet

19-12-2018

Hoe kook je een suikerbiet zo, dat je er plastic uit krijgt? Die vraag beantwoordt Ola Wróblewska in haar dissertatie, waarmee ze gelijk ook de allereerste promovendus van Aachen-Maastricht Institute for Biobased Materials is.

• Jules Harings

3D printen met PLA kan preciezer en sterker

19-12-2018

Door de composteerbare biobased kunststof PLA te gebruiken, wordt 3D printen steeds duurzamer.

• ICIS SMULL Inspiration letter

Inspiratiebrief voor Stadlabs

27-11-2018

Nicole Rijkens-Klomp en Christian Scholl presenteerden de nieuwe 'Inspiratiebrief voor Stadlabs' op het Stadmakerscongres in Rotterdam.

• Brightlands Chemelot Campus
  • Alie de Boer

Stem op Alie

19-10-2018

In de VIVA400-lijst staan vrouwen die het afgelopen jaar in de schijnwerpers stonden doordat ze bijvoorbeeld een geslaagd of uniek idee hadden, een succesvolle eigen business startten of een bijzondere prestatie neerzetten. Kortom: ambitieuze en succesvolle vrouwen die een verschil hebben gemaakt. Onze Alie de Boer staat op die lijst in de categorie: ‘knappe knoppen’.

• Make space for health in the city

Ruimte voor gezondheid

01-10-2018

Hoe heeft onze leefomgeving invloed op gezondheid en (on)gezond gedrag, zoals beweging en sociale bijdrage?

• Feature

VDMA/Paul Schlack prijs

27-09-2018

AMIBM post-doc dr. Benjamin Weise heeft twee PhD-awards gekregen voor zijn baanbrekende werk aan de implementatie van grafeen in een nieuwe generatie textiel: ten eerste werd de Paul Schlack Man-Made Fiber Award 2018 aan dr. Weise toegekend tijdens de openingsceremonie van de jaarlijkse Global Fiber Convention (GFC) in Dornbirn, Oostenrijk, dat van 13-15 september plaatsvond.

Lim­burg en Nor­drhein-West­fa­len aan de slag met grens­vraag­stuk­ken

11-07-2018

Gedeputeerde Van den Akker gaf tijdens zijn ontmoetingen aan in de toekomst meer samenwerking tussen Nordrhein-Westfalen en Limburg te willen bewerkstelligen.

• Nieuwe laboratoria en onderzoekscentra geopend op Brightlands Campus Greenport Venlo

31-05-2018

Op 31 mei zijn door Universiteit Maastricht, Brightlands en de Provincie Limburg nieuwe en zeer geavanceerde laboratoria op Brightlands Campus Greenport Venlo officieel geopend. Tegelijkertijd werden twee nieuwe onderzoekscentra gepresenteerd: het Food Claims Centre Venlo (FCCV) en het Centre for Healthy Eating & Food Innovation (HEFI).

• Global Supply Chain Management and Change - Air Cargo

Universiteit Maastricht - Campus Venlo studenten winnen FACE-UP Air Cargo Competition 2018

14-03-2018

Caroline Larisch alumna (afgestudeerd in 2018) en Danny Jonker behoren beiden tot de drie winnaars van de FACE-UP Air Cargo Competition 2018, een wedstrijd voor recent afgestudeerden, waar de winnaars de kans krijgen hun scriptie te presenteren op het World Cargo Symposium in Dallas (USA).