• marjon

Lange weg te gaan voor fiscale oplossingen bij grensoverschrijdende arbeid

21-12-2018

Hoewel in de afgelopen jaren verschillende maatregelen zijn genomen om problemen bij grensoverschrijdende arbeid op te lossen, is harmonisatie van fiscaliteit en sociale zekerheid tussen landen nog steeds een brug te ver. Dat stelt prof. dr. Marjon Weerepas in haar oratie getiteld ‘Grenswerkers: coördineren, niet omdat het niet kan, maar omdat het moet?’. Hiermee aanvaardde zij op 21 december het ambt van bijzonder hoogleraar Fiscale Aspecten van Grensoverschrijdende Arbeid aan de rechtenfaculteit van de Universiteit Maastricht.

• ITEM annual conference

Toekomstige uitdagingen van grensoverschrijdende samenwerking

17-12-2018

Op 16 november vond voor de vierde keer de jaarlijkse conferentie van ITEM (Institute for Transnational and Euregional cross border cooperation and Mobility) plaats. Zo’n 120 ervaringsdeskundigen en wetenschappers uit binnen- en buitenland kwamen in Brussel bijeen om te spreken over het thema ‘Grensoverschrijdende samenwerking: toekomstige uitdagingen’.

• FL_joost_a_campo.jpg

Prof. Joost à Campo in uitzending Zembla over transseksualiteit op 19 december 2018

10-12-2018

Op 19 december is prof. Joost à Campo te gast bij Zembla. In deze uitzending onderzoeken de makers van dit programma de effecten van een geslachtsverandering. Hoeveel mensen hebben achteraf spijt van hun geslachtsverandering? Hoeveel mensen zijn er gelukkiger door geworden? Ook kijken zij naar de screening voor mensen die van geslacht willen veranderen en of er sprake is van comorbiditeit met andere psychische/psychiatrische stoornissen.

• FL_lc_engels_op_um_1.a73d092b.jpg

L1mburg Centraal: Engels steeds meer voertaal bij Universiteit Maastricht

04-12-2018

1Limburg maakte een korte reportage over het gebruik van de Engelse taal op onze faculteit en met name in de European Law School. Ze kwamen daarvoor filmen in de onderwijsgroep van Sarah Schoenmaeckers en interviewden haar en een paar studenten.

Deze korte video is onderdeel van de serie ‘Wij zijn Europa’ die later deze maand online wordt uitgezonden. In januari wordt de serie uitgezonden op televisie via L1, Omroep Gelderland en twee zenders in Duitsland.

Bekijk de video

• LAW_prof._vd_braak.jpg

Bert van den Braak benoemd tot hoogleraar Parlementaire Geschiedenis en Parlementair Stelstel

04-12-2018

Op 1 december 2018 is Bert van den Braak benoemd als praktijkhoogleraar Parlementaire Geschiedenis en Parlementair Stelstel. De leerstoel valt onder de capaciteitsgroep Publiekrecht.

• ICIS SMULL Inspiration letter

Inspiratiebrief voor Stadlabs

27-11-2018

Nicole Rijkens-Klomp en Christian Scholl presenteerden de nieuwe 'Inspiratiebrief voor Stadlabs' op het Stadmakerscongres in Rotterdam.

• anouk_bollen_l1_avondgasten

Samenwerken & verbinden: ITEM Directeur op regionale televisie

21-11-2018

Op 19 november was Prof. dr. Anouk Bollen, te gast bij regionale televisieprogramma L1 AvondGasten. Samen met leden van het Europees Parlement, nam zij deel aan een discussie over verschillende Europese thema's. De discussie werd geleid door Sander Kleikers van L1.

• Maastricht Young Academic (MYA) Mariolina Eliantonio over haar onderzoek

21-11-2018

Through her research, Maastricht Young Academic Mariolina Eliantonio attempts to explore the role of national and European courts in the process of European integration. Ultimately, she aims to examine how the actions of the European and national administrative authorities can be adequately controlled. Learn more about her research and the MYA in this video.

• item-benelux_workshop_erkenning_kwalificaties_15112018.jpg

Succesvolle ITEM-Benelux Workshop over Kwalificatie-erkenning in Europa

20-11-2018

Op 15 november 2018 vond een ITEM-Benelux Workshop over erkenning van kwalificaties plaatsplaats bij het Benelux Secretariaat-Generaal in Brussel. De workshop bracht verschillende stakeholders op het regionale, nationale en Europese niveau samen.

• ITEM publiceert Grenseffectenrapportage voor 2018

15-11-2018

De ITEM Grenseffectenrapportage 2018 is gepubliceerd! De rapportage is bedoeld als waardevol hulpmiddel voor beleidsmakers op regionaal, Nationaal en Europees niveau bij het nemen van beslissingen rondom wet- en regelgeving met (bijkomende) effecten voor grensregio’s.