• HBO Monitor: vrouwen steeds meer op achterstand

17-12-2018

Vandaag publiceert het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) van de Universiteit Maastricht een nieuw rapport op basis van de HBO-Monitor. Bijzonder is dat deze monitor een vergelijking maakt tussen afgestudeerden één jaar na de diplomering en vier tot acht jaar daarna.

• Meer keuzevrijheid leidt niet tot meer pensioenbetrokkenheid

11-12-2018

Het ontbreken van keuzevrijheid in het Nederlandse pensioenstelsel wordt wel genoemd als oorzaak voor lage pensioenbetrokkenheid.

• ICIS SMULL Inspiration letter

Inspiratiebrief voor Stadlabs

27-11-2018

Nicole Rijkens-Klomp en Christian Scholl presenteerden de nieuwe 'Inspiratiebrief voor Stadlabs' op het Stadmakerscongres in Rotterdam.

• Foto van Marcus Bleasdale voor Human Rights Watch

Investeren in tabaksindustrie is risicovol

26-11-2018

Onderzoek van de Universiteit Maastricht (UM) laat zien dat het beleggen in tabaksaandelen tot een substantieel financieel risico kan leiden. Samen met een team van zes studenten uit het Honours Programme van de Maastricht University School of Business and Economics heeft professor Rob Bauer met een scenarioanalyse bijgedragen aan het rapport Tobacco: Reviewing the Growing Financial Risks.

• Rapport ‘Taken en vaardigheden op het werk’

01-11-2018

Vandaag publiceren het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt van de Universiteit Maastricht en SEO Economisch Onderzoek het rapport ‘Taken en vaardigheden op het werk’ met de bevindingen van de eerste en tweede Nederlandse Skills Survey (NSS) die in 2012 en 2017 zijn gehouden.

• Wie A zegt, zegt ook B? Arbeidsmarktervaring doet hbo-afgestudeerden hun opleidingsevaluatie deels herzien

23-10-2018

Recent afgestudeerde hbo’ers evalueren sommige aspecten van hun opleiding op een andere manier dan laatstejaarsstudenten, zo blijkt uit een gemeenschappelijke analyse van gegevens van de Nationale Studenten Enquête (NSE) en de HBO-Monitor, uitgevoerd door het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) van de Universiteit Maastricht.

• Make space for health in the city

Ruimte voor gezondheid

01-10-2018

Hoe heeft onze leefomgeving invloed op gezondheid en (on)gezond gedrag, zoals beweging en sociale bijdrage?

• Presentatie Neimed tijdens eerste Euregio Summer School

19-09-2018

Van 10 t/m 15 september 2018 werd voor het eerst de grensoverschrijdende en multidisciplinaire Euregio Summer School in de Euregio Maas-Rijn georganiseerd. 45 studenten van universiteiten en hogescholen en vertegenwoordigers van alle kennisinstituten uit de euregio kwamen bijeen met één doel: het ontwikkelen van toekomstvisies over het thema ‘Improving inclusive Mobility in the Digital Age’ in de Euregio Maas-Rijn.

• Lisa & Alex Brüggen
  • summer_school_flyer_for_recruiting_maastrichtu_online_deadline_7jun_verkleind.png

Studenten werken samen ter bevordering van inclusieve mobiliteit in de Euregio Maas-Rijn

10-09-2018

Tijdens de tweede week van september 2018 wordt de eerste Euregio Summer School gehouden. De week staat in het teken van de grensoverschrijdende mobiliteit in het digitale tijdperk en vindt plaats op verschillende locaties in de Euregio Maas-Rijn.