• Biobased sock

Sokken van plantaardige, duurzame polymeren

18-03-2019

Doel in hun onderzoek was het ontwikkelen van biobased composteerbare sokken van polymelkzuur (PLA), erkend als duurzaam en milieuvriendelijk en is een biologisch afbreekbaar en composteerbaar polymeer verkregen uit jaarlijks hernieuwbare bronnen.

• Technasia partnership agreement

Technisch voortgezet onderwijs Limburg en Universiteit Maastricht werken aan betere aansluiting

01-10-2018

Op 1 oktober tekenden Stichting Technasium en UM een samenwerkingsconvenant met negen technasia in Limburg.

• Feature

VDMA/Paul Schlack prijs

27-09-2018

AMIBM post-doc dr. Benjamin Weise heeft twee PhD-awards gekregen voor zijn baanbrekende werk aan de implementatie van grafeen in een nieuwe generatie textiel: ten eerste werd de Paul Schlack Man-Made Fiber Award 2018 aan dr. Weise toegekend tijdens de openingsceremonie van de jaarlijkse Global Fiber Convention (GFC) in Dornbirn, Oostenrijk, dat van 13-15 september plaatsvond.

• MRSA tester

Draagbare tester voorkomt MRSA bacterie-uitbraken in ziekenhuizen

23-09-2016

Studenten van de Universiteit Maastricht hebben een tester ontwikkeld waarmee bacteriën kunnen worden gedetecteerd, waardoor in de toekomst mogelijk een bacteriële uitbraak kan worden voorkomen.