Nieuws

 • Biobased sock

  Sokken van plantaardige, duurzame polymeren

  18-03-2019

  Doel in hun onderzoek was het ontwikkelen van biobased composteerbare sokken van polymelkzuur (PLA), erkend als duurzaam en milieuvriendelijk en is een biologisch afbreekbaar en composteerbaar polymeer verkregen uit jaarlijks hernieuwbare bronnen.

 • Math/Maastricht, an alternative guide to the city

  Math/Maastricht, een alternatieve stadsgids

  13-03-2019

  Wat hebben de Sint Servaasbasiliek, de berenkuil in het Aldenhofpark en de poort naar de universiteitsbibliotheek met elkaar gemeen? Ten eerste zijn het allemaal bijzondere plekken om te bezoeken, en ten tweede doen ze wetenschappers van de UM op een of andere manier aan hun wiskunde-gerelateerde onderzoek denken.

 • Samen op weg naar Next Generation Supply Chain Management

  01-03-2019

  In de provincie Limburg bevindt zich een fors aantal internationaal grote logistieke bedrijven evenals een groot aantal logistieke MKB-bedrijven en start-ups. Dit geldt met name in de regio Venlo. De logistieke sector in de provincie is dan ook van groot belang. Om een leidende positie te behouden is voortdurende innovatie nodig.  Daarom slaan Universiteit Maastricht en Provincie Limburg de handen ineen om de logistieke sector in de regio en Nederland verder te ontwikkelen met innovatieve supply chainoplossingen.

 • Technasia partnership agreement

  Technisch voortgezet onderwijs Limburg en Universiteit Maastricht werken aan betere aansluiting

  01-10-2018

  Op 1 oktober tekenden Stichting Technasium en UM een samenwerkingsconvenant met negen technasia in Limburg.

 • Nia Hidayat

  Duurzame productie palmolie niet aantrekkelijk voor kleine boeren

  28-09-2017

  Duurzaamheidscertificering biedt nauwelijks financiële voordelen voor kleine boeren op palmolie-plantages in Indonesië.

 • MaCSBio Science Day 2016

  Michelle Moerel tweede bij New Scientist Wetenschapstalent 2017

  23-06-2017

  Tijdens een feestelijke avond in het Amsterdamse theater De Kleine Komedie heeft Michelle Moerel (MaCSBio) net naast de titel Wetenschapstalent 2017 gegrepen. Politiek filosoof Bastiaan Rijpkema (Universiteit Leiden) ging er met de hoofdprijs vandoor.

 • hersenscan geluid

  Kun je op een hersenscan zien wat je hoort?

  24-05-2017

  Aan de hand van een hersenscan kunnen zien welk geluid iemand heeft gehoord. Onderzoekers van de Universiteit Maastricht hebben onlangs voor een wereldprimeur gezorgd door gehoord geluid te reconstrueren op basis van iemands breinactiviteit.

 • Hartfalen bij diabetici

  Nieuw eiwit brengt behandeling hartfalen bij diabetici dichterbij

  23-05-2017

  Onderzoekers van de Universiteit Maastricht (UM) ontdekken eiwit met belangrijke bijdrage aan een mogelijke behandeling van hartfalen bij diabetici.

 • Promotie Ayokunu Adedokun

  De ingewikkelde weg naar duurzame vrede in verdeelde landen

  19-12-2016

  Welke factoren zorgen ervoor dat vechtende partijen elkaar niet steeds opnieuw aanvallen maar juist bijdragen aan het realiseren van duurzame vrede? Dit is de centrale vraag in het proefschrift ‘Sustainable Peacebuilding in Divided Societies’ dat op 20 december 2016 verdedigd wordt door Ayokunu Adedokun.

Abonneren op Nieuws