Nieuws

 • Samen op weg naar Next Generation Supply Chain Management

  01-03-2019

  In de provincie Limburg bevindt zich een fors aantal internationaal grote logistieke bedrijven evenals een groot aantal logistieke MKB-bedrijven en start-ups. Dit geldt met name in de regio Venlo. De logistieke sector in de provincie is dan ook van groot belang. Om een leidende positie te behouden is voortdurende innovatie nodig.  Daarom slaan Universiteit Maastricht en Provincie Limburg de handen ineen om de logistieke sector in de regio en Nederland verder te ontwikkelen met innovatieve supply chainoplossingen.

 • Oorsuizen te lijf met gedragstherapie

  25-02-2019

  In de nieuwe Europese behandelrichtlijn voor tinnitus is een aan de Universiteit Maastricht (UM) ontwikkelde therapie aangemerkt als de enige aan te bevelen behandeling. Het gaat om een cognitieve gedragstherapie die momenteel alleen door zorgcentra in Hoensbroek en Eindhoven wordt aangeboden.

 • Dalena van heugten
 • HBP

  Succesvolle Open Dag Human Brain Project

  19-10-2018

  Hundreds of students, scientists and citizens flocked to the Human Brain Project Open Day at the MECC Maastricht conference centre on 15 October.

 • pijnonderzoek

  Waarom doet iemand in vredesnaam vrijwillig mee met pijnonderzoek?

  22-03-2018

  Onderzoekers UM ontdekken dat sensatiedrang een doorslaggevende factor is bij deelname aan pijnlijke experimenten.

 • Lars Riecke

  Spraak verstaan met elektrische stroom

  23-01-2018

  Wetenschappers van de Universiteit Maastricht (UM) en het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) zijn erin geslaagd om spraakverstaan te beïnvloeden door het hersengebied dat betrokken is bij spraakverstaan met elektrische stroompjes door de schedel heen te stimuleren.

 • Woede onder de fMRI scan: worden geweldplegers bozer dan anderen?

  19-06-2017

  Franca Tonnaer onderzocht waarom het mensen zonder geweldverleden lukt hun woede te reguleren en zichzelf op het juiste moment af te remmen, maar geweldplegers niet.

 • hersenscan geluid

  Kun je op een hersenscan zien wat je hoort?

  24-05-2017

  Aan de hand van een hersenscan kunnen zien welk geluid iemand heeft gehoord. Onderzoekers van de Universiteit Maastricht hebben onlangs voor een wereldprimeur gezorgd door gehoord geluid te reconstrueren op basis van iemands breinactiviteit.

 • Suiker en voedselafhankelijkheid

  Suiker draagt nauwelijks bij aan voedselafhankelijkheid

  03-04-2017

  Onderzoekers van de Universiteit Maastricht hebben in een wetenschappelijke studie bij mensen geen ondersteuning gevonden voor de publieke opinie dat vooral suiker verslavend is en ons dik maakt.

Abonneren op Nieuws