Nieuws

 • Prof. Dr. Mark Winands

  Mark Winands benoemd tot hoogleraar Machine Reasoning

  04-11-2019

  Mark Winands is aangesteld als hoogleraar Machine Reasoning bij het Department of Data Science and Knowledge Engineering (DKE). Winands is met terugwerkende kracht per 1 oktober 2019 benoemd. Zijn leerstoel draagt bij aan het verder uitbouwen van onderzoek en onderwijs in Artificiële Intelligentie aan UM’s Faculty of Science and Engineering.

 • Jacco de Vries bij 'Makkelijk Praten' podcast

  Jacco de Vries in 'Makkelijk Praten' podcast

  14-10-2019

  Het tegenovergestelde van materie, anti-materie, is eigenlijk ook gewoon materie. Maar dan omgedraaid in tijd, ruimte en lading. Ingewikkeld? Niet voor Jacco de Vries.

 • UM team wins 'Best Biologists of the Netherlands 2019'
 • ETPathfinder

  Prototype Einstein Telescoop verrijst in Maastricht

  10-09-2019

  Technisch Weekblad interviewde Prof. Hild over de technische uitdagingen die komen kijken bij het ontwikkelen van ETPathfinder: het prototype van de Einstein Telescoop.

 • Prof. Stefan Hild - ETP Pathfinder

  Terugkijkend op de oerknal

  07-08-2019

  Stefan Hild (1978) is hoogleraar Experimental Physics aan de Universiteit van Glasgow. Vanaf augustus is hij hoogleraar Fundamental Physics aan de UM. In die hoedanigheid leidt hij de UM-ambitie om de Einstein Telescoop te gaan ontwikkelen. Hild houdt zich al twintig jaar bezig met het onderzoek naar zwaartekrachtgolven en was lid van het internationale team dat in 2015 de zwaartekrachtgolven als gevolg van de fusie van twee zwarte gaten ontdekte.

 • DKE graduation 2019

  DKE’s alumni van 2019: hoe verder?

  16-07-2019

  Na afloop van de afstudeerceremonies op 11 en 12 juli vroegen we vier kersverse alumni naar de volgende stap in hun leven. We vroegen ze ook om – wellicht voor de laatste keer – terug te blikken op hun tijd bij DKE.

 • MPP students talk at Conference

  Master’s students get a taste of real-life policy processes in Malta

  03-07-2019

  Three students on our Master’s programme in Public Policy and Human Development took part in a conference in Malta, held on 17-20 April 2019 by the Douzelage European town twinning association within the Europe For Citizens programme.

 • Team Carbon wins 3rd place in BISC-E

  Van afvalolie naar beschermende coating

  28-06-2019

  Studenten van de Biobased Materials master wonnen de derde prijs in de Biobased Innovation Student Challenge Europe met hun idee om ‘afvalolie’ om te zetten in vinylesterhars.

 • LHCB

  Jacco de Vries wint award met thesis over ingewikkelde materie

  27-06-2019

  Met zijn paper toonde Jacco de Vries aan dat een interessante uitkomst van eerder onderzoek helaas slechts een toevalstreffer was. Hiermee won hij de prijs voor de beste thesis bij de Large Hadron Collider van CERN.

 • FSE Hackathon kampioenen 2019

  FSE studenten behalen eerste plek in internationale hackathon

  04-06-2019

  In het weekend van 18 mei vond de VivaTechnology Hackathon plaats in Parijs. Een groep bachelorstudenten van het Maastricht Science Programme (MSP) en Data Science and Knowledge Engineering (DKE) won daarbij de Eramet challenge.

Abonneren op Nieuws