• Food Innovation Awards Campus Venlo

Studenten Campus Venlo winnen voorronde Europese voedingswedstrijd

23-05-2017

Drie teams van de Health Food Innovation Management-Master (UM's Campus Venlo) hebben op vrijdag 19 mei de eerste, tweede én derde plaats in de wacht gesleept tijdens de voorronde van de Ecotrophalia: een Europese wedstrijd tussen studententeams van zowel universiteiten als hogescholen. Het doel van de wedstrijd is om nieuwe, duurzame voedingsproducten te ontwikkelen.

• ITEM Brochures  Vera van Vliet

Aankondiging ITEM Promovendibundel 'Beyond the refugee crisis'

24-03-2017

Het Institute for Transnational and Euregional cross border cooperation and Mobility / ITEM heeft een promovendibundel gepubliceerd over de vluchtelingencrisis. De bundel is geschreven door ITEM promovendi en bestaat uit aparte bijdragen waarin ieder van hun de vluchtelingenthemathiek vanuit hun eigen intressegebied benadert.  Daarmee komen thema’s aan bod die uiteenlopen van migratierecht en crimineel gedrag tot sociale zekerheid.

• ITEM Brochures  Vera van Vliet

Nieuw ITEM-onderzoeksproject over meertaligheid op de werkvloer

09-02-2017

25 jaar geleden werd in Maastricht de geboorteakte van de Europese Unie ondertekend. Een historisch moment dat de Limburgse hoofdstad internationaal op de kaart heeft gezet. Toch zouden Maastricht en Limburg nog veel meer van ‘Europa’ kunnen profiteren dan nu. Taal vormt echter nog altijd een obstakel. Een nieuw project van onderzoeksinstituut ITEM zoomt hier op in.

• ITEM Stagiaires gezocht

Stageplaatsen beschikbaar bij ITEM per februari 2017

22-12-2016

Het Institute for Transnational and Euregional cross border cooperation and Mobility / ITEM is per februari 2017 op zoek naar versterking van haar team in de vorm van:  Stagiaire communicatie; Stagiaire 'Event organizer ITEM'; Stagiaire (1.0 fte) (Monitoring Service Grensoverschrijdende Arbeidsbemiddeling).

• UCM weer bovenaan in Keuzegids rankings!

23-11-2016

University College Maastricht is de nummer 1 bachelor's opleiding in Nederland voor de tweede keer.

• Maarten Vink © Irma Collín featured image

Maarten Vink spreekt het Europees Comité van de Regio's toe

27-09-2016

Op 23 september jl. sprak professor Maarten Vink, co-directeur van MACIMIDE en lid van ITEM’s Wetenschappelijk bureau, het Europees Comité van de Regio’s toe tijdens de 10e bijeenkomst van CIVEX in Oviedo, Spanje.

• Portret Henk Hofland

Eredoctor Henk Hofland overleden

21-06-2016

Journalist, columnist en schrijver H.J.A. (Henk) Hofland is op 88-jarige leeftijd overleden. In 2001 ontving Hofland een eredoctoraat van de Universiteit Maastricht.