Nieuws

 • Universiteit Maastricht belangrijke spil in nationaal microscopieonderzoek

  12-04-2018

  De Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderwijs (NWO) kent ruim 17 miljoen euro subsidie toe aan het verder ontwikkelen van een Nederlands netwerk voor elektronenmicroscopie (NEMI). Bijna 5 miljoen daarvan is bestemd voor de UM. Vanuit Maastricht is het instituut M4I van universiteitshoogleraren Ron Heeren (massaspectrometrie) en Peter Peters (cryo-elektronenmicroscopie) namelijk een van de initiatiefnemers van NEMI.

 • HRH Princess Margriet and the Advisory Board Global Health

  UM verwelkomt HKH Prinses Margriet

  17-10-2017

  Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet heeft op 16 oktober deelgenomen aan de jaarlijkse vergadering van de Advisory Board Global Health. Deze internationale adviesraad voor de masteropleidingen Global Health aan UM en aan McMaster University Canada komt elk jaar samen, alternerend tussen Maastricht/Nederland en Canada.

 • Harry Potter

  Op zoek naar toverspreuken in Harry Potter

  19-07-2017

  Hoeveel toverspreuken gebruiken de personages in de zeven Harry Potter-boeken? Dat wilden Mortiz Haine en Markus Dienstknecht, masterstudenten Data Science for Decision Making, onderzoeken ter ere van het twintigjarige jubileum van Harry Potter. Om hun vraag te beantwoorden maakten ze gebruik van text mining.

 • Rusprix Award voor Double Degree master UM en Tomsk State University

  20-06-2016

  Het TOMA (Tomsk-Maastricht) Double Degree Master Program (DDP) van de Universiteit Maastricht en Tomsk State University (TSU, Rusland) heeft de ‘Rusprix Award’ gewonnen.

 • Obesitas vergroot risico op longontsteking

  30-03-2016

  Mensen met obesitas hebben een grotere kans op longinfecties. Dat blijkt uit het promotieonderzoek van onderzoeker Niki Ubags van het Maastricht UMC+.

 • Universiteit Maastricht participeert in twee projecten op het gebied van Data Science en Knowledge Engineering

  03-03-2016

  Begin dit jaar zijn twee nieuwe grootschalige onderzoeksprojecten van start gegaan binnen het Department of Data Science and Knowledge Engineering (DKE) van de Universiteit Maastricht.

 • Helft van alle Dekkerbeurzen Hartstichting naar Maastrichtse onderzoekers

  16-01-2016

  Twaalf talentvolle wetenschappers hebben een onderzoeksbeurs van de Hartstichting ontvangen. Zes daarvan gaan naar onderzoekers verbonden aan het Maastricht UMC+/Universiteit Maastricht.

 • Snelle herkenning bloedvergiftiging halveert overlijdensrisico

  14-01-2016

  Door op tijd, al in de ambulance, bloedvergiftiging te herkennen, wordt de kans op overleven in een gezondheidsbedreigende situatie aanmerkelijk  vergroot. Dat blijkt uit het promotieonderzoek van internist/onderzoeker Lianne Roest van het Maastricht UMC+.

 • Verslavingspreventie door te praten

  07-01-2016

  Door met jongeren indringende gesprekken te voeren kunnen problemen door het gebruik van cannabis voorkomen worden.

 • Nieuwe naam voor DKE

  05-01-2016

  Met terugwerkende kracht per 1 september 2015, heeft het Department of Knowledge Engineering een nieuwe naam: Department of Data Science and Knowledge Engineering. De afkorting DKE blijft ongewijzigd.

Abonneren op Nieuws