• Dear Peter Møllgaard

Dean Peter Møllgaard on the value of university rankings

22-05-2019

Each year, various publications such as the Financial Times and Times Higher Education release university rankings, rating schools on various criteria to indicate which programmes offer the best educational investment. Although there are differing views on what these ratings actually reveal, Peter Møllgaard, SBE’s Dean for the last year, believes they are quite valuable.

• Philip Schacht

The Maastricht Debate 2019: a student's opinion

30-04-2019

The Maastricht debate, a political debate between the “Spitzenkandidaten” of the leading European parties took place last Monday, 29 April at the theatre at the Vrijthof. Simultaneously, the debate was live broadcast on the Vrijthof square for all interested spectators who did not get the chance to join the debate inside the theatre. A unique aspect of this debate was that it targeted in particular young voters.

• Genetische modificatie

Groenten en fruit immuun helpen maken voor plantenziekten

29-03-2019

Een mooie stap op weg naar duurzame landbouw.

• Mozambique

Zorg voor Beira

28-03-2019

Laten we ervoor zorgen dat het onderwijs in Mozambique voortgezet kan worden.

• Carij beumer bees green

Saxifragelisticexpialidocious! Al dat groen en grijs in je tuin

10-03-2019

Zie je ineens een vreemde in je tuin staan? Geen paniek! Wellicht is het Carijn Beumer, die onderzoek doet naar jouw stedelijke groene ruimte. Is het niet Carijn? Oké, dan heb je misschien toch een probleem. (Mocht je het je afvragen; een stedelijke groene ruimte is inderdaad een tuin…)

• Reimagine Education Award DKE
  • vitrojet

Vitrojet, onmisbaar voor de elektronenmicroscoop

02-11-2018

Met cryo-elektronenmicroscopie kunnen wetenschappers in cellen tot op molecuulniveau kijken. Een revolutie die het mogelijk maakt om de precieze samenstelling van de vele duizenden eiwitten te analyseren. En misschien wel de geheimen blootlegt van het ontstaan van ziektes als Alzheimer of tbc.

• Presentatie Neimed tijdens eerste Euregio Summer School

19-09-2018

Van 10 t/m 15 september 2018 werd voor het eerst de grensoverschrijdende en multidisciplinaire Euregio Summer School in de Euregio Maas-Rijn georganiseerd. 45 studenten van universiteiten en hogescholen en vertegenwoordigers van alle kennisinstituten uit de euregio kwamen bijeen met één doel: het ontwikkelen van toekomstvisies over het thema ‘Improving inclusive Mobility in the Digital Age’ in de Euregio Maas-Rijn.

• um_alumni_day_2018-281.jpg