• alcohol abuse

Huisartsen registreren alcoholmisbruik bij patiënten vrijwel niet

25-01-2018

Huisartsen registreren alcoholmisbruik door patiënten niet of nauwelijks. “Dit heeft onder andere te maken met het feit dat alcoholmisbruik bij patiënten vaak niet door de huisarts wordt herkend”, zegt promovenda Latifa Abidi van de Universiteit Maastricht (UM).

• Bargain-hunters less likely to see staff as human, research finds

De verborgen kosten van lage prijzen

12-01-2018

When prices shrink, does our empathy for salespeople shrink with them? Are we more likely to belittle a Ryanair flight attendant than one in a Lufthansa uniform? The answer, it appears, may be yes. Research carried out at Maastricht University’s School of Business and Economics indicates that consumer bargains can carry a hidden cost for the employees of budget retailers.

• workshop_hcrd_item.png

Menselijk kapitaal en regionale ontwikkeling

10-01-2018

Afgelopen jaar vond in Maastricht de workshop ‘Human Capital and Regional Development’ plaats. De resultaten van de workshop zijn voor beleidsmakers samengevat in een Factsheet. In dit artikel volgen enkele highlights.