Nieuws

 • Alie de Boer Wetenschapstalent van het jaar? Stem nu!

  23-04-2019

  Ook dit jaar is er weer een UM’er genomineerd voor de Wetenschapstalent-verkiezing van New Scientist. De afgelopen twee jaar hebben we het goed gedaan met Michelle Moerel en Lucas Lindeboom, dit jaar is voedingswetenschapper Alie de Boer van de UM-campus in Venlo genomineerd.

 • Nieuw BMC

  Nieuwe fase in nieuwbouw proefdiervoorziening

  17-03-2019

  Wetenschappers werken continu aan nieuwe of betere medicijnen of behandelingen voor ziektes als kanker, alzheimer en hart- en vaatziekten.

 • Samen op weg naar Next Generation Supply Chain Management

  01-03-2019

  In de provincie Limburg bevindt zich een fors aantal internationaal grote logistieke bedrijven evenals een groot aantal logistieke MKB-bedrijven en start-ups. Dit geldt met name in de regio Venlo. De logistieke sector in de provincie is dan ook van groot belang. Om een leidende positie te behouden is voortdurende innovatie nodig.  Daarom slaan Universiteit Maastricht en Provincie Limburg de handen ineen om de logistieke sector in de regio en Nederland verder te ontwikkelen met innovatieve supply chainoplossingen.

 • Oorsuizen te lijf met gedragstherapie

  25-02-2019

  In de nieuwe Europese behandelrichtlijn voor tinnitus is een aan de Universiteit Maastricht (UM) ontwikkelde therapie aangemerkt als de enige aan te bevelen behandeling. Het gaat om een cognitieve gedragstherapie die momenteel alleen door zorgcentra in Hoensbroek en Eindhoven wordt aangeboden.

 • Rodebietensap beter voor voetballers dan voor wielrenners

  22-02-2019

  Nitraat, dat bijvoorbeeld in rodebietensap zit, heeft een positief effect op de prestaties van getrainde sporters die het vooral van een kortdurende, explosieve inspanning moeten hebben, zoals voetballers. Voor duursporters, zoals wielrenners, lijkt nitraat dat effect niet of nauwelijks te hebben.

 • Blastocyst-like structures generated solely from stem cells

  Financiering van vervolgonderzoek naar ontwikkeling van embryo's

  20-02-2019

  Met een schenking van bijna 2,7 miljoen euro van Stichting de Weijerhorst aan het Maastricht UMC+ wordt nieuw onderzoek gefinancierd naar de nog vrijwel onbekende kernprocessen tussen (stam)cellen die zich afspelen in het embryo en bij het samenspel met de baarmoeder. Het research-programma wordt geleid door het MERLN instituut van de Universiteit Maastricht.

 • UM artikel vaakst gedownload

  24-01-2019

  Een artikel van Mayke van Dort, PhD van de Universiteit Maastricht, is in 2018 het vaakst gedownload in de categorie orthopedic magazines via de website van uitgeverij Springer, namelijk 43.000 keer.

 • Dalena van heugten
 • Eiwit en inspanning stimuleren nachtelijke spieropbouw

  06-12-2018

  Een ziekenhuisopname van vijf dagen leidt al tot aanzienlijk spiermassaverlies.

 • HBP

  Succesvolle Open Dag Human Brain Project

  19-10-2018

  Hundreds of students, scientists and citizens flocked to the Human Brain Project Open Day at the MECC Maastricht conference centre on 15 October.

Abonneren op Nieuws