• Mozambique

Zorg voor Beira

28-03-2019

Laten we ervoor zorgen dat het onderwijs in Mozambique voortgezet kan worden.

• Carij beumer bees green

Saxifragelisticexpialidocious! Al dat groen en grijs in je tuin

10-03-2019

Zie je ineens een vreemde in je tuin staan? Geen paniek! Wellicht is het Carijn Beumer, die onderzoek doet naar jouw stedelijke groene ruimte. Is het niet Carijn? Oké, dan heb je misschien toch een probleem. (Mocht je het je afvragen; een stedelijke groene ruimte is inderdaad een tuin…)

• ICT4Life

ICT-zorgoplossingen voor patiënten met de Ziekte van Alzheimer of Parkinson

19-02-2019

Als onderdeel van het Europese consortium ICT4Life ontwikkelden Dr. Stelios Asteriadis en zijn groep gepersonaliseerde zorgoplossingen voor patiënten met dementie.

• Ola Wróblewska

Receptenboek voor bioplastic uit suikerbiet

19-12-2018

Hoe kook je een suikerbiet zo, dat je er plastic uit krijgt? Die vraag beantwoordt Ola Wróblewska in haar dissertatie, waarmee ze gelijk ook de allereerste promovendus van Aachen-Maastricht Institute for Biobased Materials is.

• Kateřina Staňková

Kateřina Staňková en team winnen $50,000 om schildklierkanker te slim af te zijn

13-12-2018

Kateřina Staňková, assistant professor bij het departement Data Science and Knowledge Engineering loodste haar team door een uitdagende workshop, die resulteerde in een beurs waarmee ze hun strategie tegen schildklierkanker uit kunnen werken

• anouk_bollen_l1_avondgasten

Samenwerken & verbinden: ITEM Directeur op regionale televisie

21-11-2018

Op 19 november was Prof. dr. Anouk Bollen, te gast bij regionale televisieprogramma L1 AvondGasten. Samen met leden van het Europees Parlement, nam zij deel aan een discussie over verschillende Europese thema's. De discussie werd geleid door Sander Kleikers van L1.

• ITEM publiceert Grenseffectenrapportage voor 2018

15-11-2018

De ITEM Grenseffectenrapportage 2018 is gepubliceerd! De rapportage is bedoeld als waardevol hulpmiddel voor beleidsmakers op regionaal, Nationaal en Europees niveau bij het nemen van beslissingen rondom wet- en regelgeving met (bijkomende) effecten voor grensregio’s.

• pixabay-feelona-child-tower-building-blocks-blocks-1864718.jpg

Grenswerkers geen aanspraak op Baukindergeld

15-11-2018

Afgelopen maart heeft de Duitse coalitie ingestemd met een subsidie die tot doel heeft het eigen woningbezit van jonge gezinnen financieel te stimuleren. Enkel inwoners van Duitsland komen in aanmerking. Wat betekent dit voor belastingplichtige grenswerkers? Het Baukindergeld werd in het kader van ITEM’s jaarlijke Grenseffectenrapportage onderzocht.

• Pixabay-Skitterphoto-child-2293839_640

Update Nederlandse kinderopvangmedewerkers in Noordrijn-Westfalen

12-11-2018

Om tekorten en overschotten op het gebied van kinderopvang te vereffenen is in het verleden voorgesteld dat Nederlandse kinderverzorgers over de grens in Duitsland aan de slag zouden gaan. Erkenningsprocedures staan echter in de weg aan snelle toegang tot de arbeidsmarkt voor Nederlandse kinderopvangmedewerkers. Een huidige klachtenprocedure is erop gericht om na te gaan of de grensoverschrijdende mobiliteit van kinderopvangmedewerkers kan worden vergemakkelijkt.

• verzoek-30procentregeling.png

30%-regeling krijgt alsnog overgangsrecht

08-11-2018

In de nota van wijziging Belastingplan 2019 heeft de staatssecretaris van financiën aangekondigd dat de verkorting van de 30% regeling van 8 naar 5 jaar alsnog een periode met overgangsrecht krijgt. De nieuwe duur van de regeling hangt af van de huidige einddatum.