• ICT4Life

ICT-zorgoplossingen voor patiënten met de Ziekte van Alzheimer of Parkinson

19-02-2019

Als onderdeel van het Europese consortium ICT4Life ontwikkelden Dr. Stelios Asteriadis en zijn groep gepersonaliseerde zorgoplossingen voor patiënten met dementie.

• Ola Wróblewska

Receptenboek voor bioplastic uit suikerbiet

19-12-2018

Hoe kook je een suikerbiet zo, dat je er plastic uit krijgt? Die vraag beantwoordt Ola Wróblewska in haar dissertatie, waarmee ze gelijk ook de allereerste promovendus van Aachen-Maastricht Institute for Biobased Materials is.

• Kateřina Staňková

Kateřina Staňková en team winnen $50,000 om schildklierkanker te slim af te zijn

13-12-2018

Kateřina Staňková, assistant professor bij het departement Data Science and Knowledge Engineering loodste haar team door een uitdagende workshop, die resulteerde in een beurs waarmee ze hun strategie tegen schildklierkanker uit kunnen werken

• Visiegroep Buurtalen

Manifest Buurtalen ‘Geef Frans en Duits ruimte in het onderwijs!’

14-05-2018

De Visiegroep Buurtalen heeft het manifest buurtalen opgesteld om beleidsmakers in het onderwijs ervan te doordringen hoe belangrijk goed onderwijs in de buurtalen Duits en Frans is. Sinds de lancering van het manifest op 31 januari 2018 komt het aantal ondertekeningen dichter bij het streefaantal van 10.000 ondertekenaars. De Visiegroep nodigt u uit om het Manifest te ondertekenen en met uw netwerk te delen.

• ITEM Stagiaires gezocht

Stageplaatsen beschikbaar bij ITEM per februari 2017

22-12-2016

Het Institute for Transnational and Euregional cross border cooperation and Mobility / ITEM is per februari 2017 op zoek naar versterking van haar team in de vorm van:  Stagiaire communicatie; Stagiaire 'Event organizer ITEM'; Stagiaire (1.0 fte) (Monitoring Service Grensoverschrijdende Arbeidsbemiddeling).

• Maarten Vink © Irma Collín featured image

Maarten Vink spreekt het Europees Comité van de Regio's toe

27-09-2016

Op 23 september jl. sprak professor Maarten Vink, co-directeur van MACIMIDE en lid van ITEM’s Wetenschappelijk bureau, het Europees Comité van de Regio’s toe tijdens de 10e bijeenkomst van CIVEX in Oviedo, Spanje.

• Portret Henk Hofland

Eredoctor Henk Hofland overleden

21-06-2016

Journalist, columnist en schrijver H.J.A. (Henk) Hofland is op 88-jarige leeftijd overleden. In 2001 ontving Hofland een eredoctoraat van de Universiteit Maastricht.