• Groot internationaal project over patiëntveiligheid in de Euregio Maas-Rijn van start

29-05-2017

Wat gaat er goed en wat gaat er (nog) niet goed bij grensoverschrijdende opnames van patiënten?

• hersenscan geluid

Kun je op een hersenscan zien wat je hoort?

24-05-2017

Aan de hand van een hersenscan kunnen zien welk geluid iemand heeft gehoord. Onderzoekers van de Universiteit Maastricht hebben onlangs voor een wereldprimeur gezorgd door gehoord geluid te reconstrueren op basis van iemands breinactiviteit.

• risicoprofiel dementie

Individueel risicoprofiel helpt mogelijk dementie voorkomen

16-05-2017

Preventie van dementie kan worden gestimuleerd door een persoonlijk risicoprofiel op te stellen (MUMC+ nieuws).

• Logo cbit

Een nieuwe wereldwijde database voor Biomateriaal Transcriptomics

10-05-2017

Onderzoekers bij het MERLN Instituut voor regeneratieve geneeskunde hebben een nieuwe wereldwijde onderzoeksdatabase voor biomaterialen gelanceerd, genaamd het Compendium for Biomaterial Transcriptomics, ofwel cBiT. Hun doel is om cBiT snel uit te breiden met nieuwe data. Niet alleen van biomaterialen die bij MERLN zijn gemaakt, maar ook materialen die afkomstig zijn van instituten over de hele wereld. "Onze ambitie is om hét centrum van biomateriaal-geassocieerde data te worden en daarmee een belangrijke bijdrage te leveren aan een efficiëntere ontwikkeling van nieuwe geavanceerde materialen die een verbeterede integratie met het menselijk lichaam laten zien."

• Anita Jansen lid KNAW

10-05-2017

De KNAW heeft prof. dr. Anita Jansen, hoogleraar experimentele klinische psychologie en decaan van de Faculty of Psychology and Neuroscience, gekozen als lid.

• SMART

SURF subsidie voor ontwikkeling online services

09-05-2017

Het ministerie van onderwijs, cultuur en wetenschap heeft het project  ‘Leading to Success: SMART Choices and SMART Tools (aangevraagd door pojectleider Dr. Mindel van de Laargeselecteerd voor financiering in een competitief selectieproces om open en online onderwijs aan te moedigen.

Let op: dit artikel is alleen in het Engels beschikbaar