• ICIS Book

ICIS brengt nieuw boek uit

31-01-2017

ICIS heeft een nieuw book uitgebracht waarin een overzicht gegeven wordt van de diversiteit en meerwaarde van huidig en recent duurzaam onderzoek bij het instituut in 35 korte hoofdstukken. Hierin komt ook de onderzoeksagenda van ICIS aan bod.

• Nieuw consortium voor ontwikkeling biologische medicijnen
  • hypertensie

Hypertensie als ‘sluipmoordenaar’

16-01-2017

Bram Kroon aanvaardt leerstoel met oratie ‘Niet alleen met medicatie’ (MUMC+ nieuws)

MaCSBio ontvangt NWO-TIFN-TKI subsidie

13-01-2017

MaCSBio heeft financiering aangetrokken als onderdeel van een groot NWO-TIFN-TKI project waarin gekeken wordt naar de invloed die voedselinname en fysieke inspanning uitoefenen op plasmaglucosecontrole en naar hoe verschillen in plasmaglucoseconcentraties op hun beurt mentale en fysieke prestaties en welzijn beïnvloeden.

• inlife2

InLife, mantelzorg voor mantelzorgers

13-01-2017

Onderzoekers van Alzheimer Centrum Limburg, Universiteit Maastricht en Maastricht UMC+ ontwikkelen online hulpmiddel voor mantelzorgers (mumc+ nieuws).

• quit smoking

Een cadeaubon van de baas als je stopt met roken

06-01-2017

De Universiteit Maastricht onderzoekt als eerste in Nederland of financiële beloningen rokers extra kunnen motiveren om te stoppen. Dat doen de onderzoekers door te kijken of het geven van cadeaubonnen aan werknemers die succesvol stoppen met roken een positief effect heeft.