Nieuws

 • ICIS Book

  ICIS brengt nieuw boek uit

  31-01-2017

  ICIS heeft een nieuw book uitgebracht waarin een overzicht gegeven wordt van de diversiteit en meerwaarde van huidig en recent duurzaam onderzoek bij het instituut in 35 korte hoofdstukken. Hierin komt ook de onderzoeksagenda van ICIS aan bod.

 • ITEM Grenseffectenrapportage Enquete

  Onderzoek ITEM grenseffectenrapportage 2017 - oproep

  24-01-2017

  ITEM voert onderzoek uit naar actuele transnationale en grensoverschrijdende problematieken. Een van de kernactiviteiten is het onderzoeken van de effecten van bestaande en toekomstige wet- en regelgeving in de grensregio en om deze aan het licht te brengen door middel van de jaarlijkse ITEM Grenseffectenrapportage. ITEM maakt elk jaar opnieuw een selectie van de belangrijkste onderwerpen die het meest geschikt zijn voor onderzoek en nauwkeurige analyse, op basis van input van belanghebbenden. Dossier suggesties kunnen tot en met 25 januari 2017 aangeleverd worden.

 • hypertensie

  Hypertensie als ‘sluipmoordenaar’

  16-01-2017

  Bram Kroon aanvaardt leerstoel met oratie ‘Niet alleen met medicatie’ (MUMC+ nieuws)

 • MaCSBio ontvangt NWO-TIFN-TKI subsidie

  MaCSBio ontvangt NWO-TIFN-TKI subsidie

  13-01-2017

  MaCSBio heeft financiering aangetrokken als onderdeel van een groot NWO-TIFN-TKI project waarin gekeken wordt naar de invloed die voedselinname en fysieke inspanning uitoefenen op plasmaglucosecontrole en naar hoe verschillen in plasmaglucoseconcentraties op hun beurt mentale en fysieke prestaties en welzijn beïnvloeden.

Abonneren op Nieuws