• ITEM Stagiaires gezocht

Stageplaatsen beschikbaar bij ITEM per februari 2017

22-12-2016

Het Institute for Transnational and Euregional cross border cooperation and Mobility / ITEM is per februari 2017 op zoek naar versterking van haar team in de vorm van:  Stagiaire communicatie; Stagiaire 'Event organizer ITEM'; Stagiaire (1.0 fte) (Monitoring Service Grensoverschrijdende Arbeidsbemiddeling).

• Inauguratie prof. Bollen-Vandenboorn - Grensoverschrijdende fiscale organisatie van pensioen

20-12-2016

Op vrijdag 16 december 2016 aanvaarde Prof. dr. Anouk Bollen-Vandenboorn de unieke leerstoel ‘Grensoverschrijdend Fiscaal Pensioenrecht’. De beelden van de oratie van Prof. dr. Anouk Bollen-Vandenboorn, getiteld 'Grensoverschrijdende fiscale organisatie van pensioen' zijn nu beschikbaar.

• Wereld diabetes dag

Prediabetes leidt tot schade aan de kleine bloedvaten

19-12-2016

Schade aan de kleine bloedvaten in voorstadium diabetes (mumc+ nieuws).

• ITEM’s Alexander Hoogenboom wint Ius Commune Prijs

09-12-2016

Alexander Hoogenboom, wetenschappelijk coördinator bij ITEM, is de winnaar van de Ius Commune Prijs van 2016. Alexander Hoogenboom won de Ius Commune Prijs 2016 voor zijn paper ‘In Search of a Rationale for the EU Citizenship Jurisprudence’. De prijs werd uitgereikt bij het 15e Ius Commune Congres op 24 november 2016.

• Bijeenkomst: ‘Limburg, mobiliteit en de wereld’

23-11-2016

Op 2 december a.s. organiseert Leonie Cornips, hoogleraar Taalcultuur in Limburg aan de Universiteit Maastricht, in samenwerking met Fontys Opleidingscentrum Speciale Onderwijszorg en Fontys Kenniscentrum Taal de bijeenkomst ‘Limburg, mobiliteit en de wereld’.

• ITEM start haalbaarheidsstudie ‘grensregionale beroepenkaart’

27-10-2016

Een van de obstakels uit de Grenseffectenrapportage 2016 is de erkenning van beroepskwalificaties. ITEM kondigt daarom aan een haalbaarheidsstudie te gaan uitvoeren naar een “grensregionale beroepenkaart”. De uiteindelijke “grensregionale beroepenkaart” kan een instrument zijn om erkenningsprocedures speciaal voor grensregio’s te versnellen en vereenvoudigen.

• Grenseffectenrapportage samenvatting Vera van Vliet

ITEM maakt effecten voor grensregio’s bekend in eerste Grenseffectenrapportage

26-10-2016

Het in 2015 opgerichte Institute for Transnational and Euregional cross border cooperation and Mobility / ITEM heeft als belangrijke doelstelling de effecten van wet- en regelgeving voor grensregio’s in kaart te brengen. Derhalve startte ITEM in 2016 met haar grenseffectenbeoordeling. De resultaten van deze beoordeling worden nu bekendgemaakt in de Grenseffectenrapportage 2016 en maken duidelijk dat er nog veel belemmeringen bestaan op het gebied van grensoverschrijdende mobiliteit.

• Rene de Groot

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”

12-10-2016

Afscheidsrede prof. mr. Gerard-René de Groot

• Maarten Vink © Irma Collín featured image

Maarten Vink spreekt het Europees Comité van de Regio's toe

27-09-2016

Op 23 september jl. sprak professor Maarten Vink, co-directeur van MACIMIDE en lid van ITEM’s Wetenschappelijk bureau, het Europees Comité van de Regio’s toe tijdens de 10e bijeenkomst van CIVEX in Oviedo, Spanje.

• BOOSTH

Limburgse jeugd gaat gamen voor de gezondheid

16-09-2016

Serious gaming moet kinderen en jongeren helpen om overgewicht te voorkomen (MUMC+ nieuws).