• Eerste twee TEFAF Fellowships toegekend

24-05-2019

Dit jaar zijn voor het eerst twee TEFAF Fellowships toegekend aan PhD studenten van GROW (School voor Oncologie en Ontwikkelingsbiologie in Maastricht UMC+). Femke Ehlers en Nicky Beelen krijgen de kans om een deel van hun onderzoek uit te voeren in het gerenommeerde lab van de TEFAF Honorary Chair, Professor dr. Lisa Coussens in Oregon Health and Science University Knight Cancer Center.

• HRH Princess Margriet and the Advisory Board Global Health

UM verwelkomt HKH Prinses Margriet

17-10-2017

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet heeft op 16 oktober deelgenomen aan de jaarlijkse vergadering van de Advisory Board Global Health. Deze internationale adviesraad voor de masteropleidingen Global Health aan UM en aan McMaster University Canada komt elk jaar samen, alternerend tussen Maastricht/Nederland en Canada.

• Diabetic heart failure

Hart- en vaatziekten versnellen achteruitgang hersengezondheid

11-09-2017

Twee Maastrichtse publicaties leveren bewijs voor verband tussen hart- en vaatziekten en achteruitgang van de hersengezondheid (MUMC+ nieuws).

• Kal Plat poster

Dialect Web App voor het Eèsjdes (Eijsdens) en Mestreechs (Maastrichts)

04-09-2017

Professor dr. Leonie Cornips lanceert Dialect Web App voor het Eèsjdes (Eijsdens) en Mestreechs (Maastrichts).

• ITEM Brochures  Vera van Vliet

Aankondiging ITEM Promovendibundel 'Beyond the refugee crisis'

24-03-2017

Het Institute for Transnational and Euregional cross border cooperation and Mobility / ITEM heeft een promovendibundel gepubliceerd over de vluchtelingencrisis. De bundel is geschreven door ITEM promovendi en bestaat uit aparte bijdragen waarin ieder van hun de vluchtelingenthemathiek vanuit hun eigen intressegebied benadert.  Daarmee komen thema’s aan bod die uiteenlopen van migratierecht en crimineel gedrag tot sociale zekerheid.

• ITEM Brochures  Vera van Vliet

Nieuw ITEM-onderzoeksproject over meertaligheid op de werkvloer

09-02-2017

25 jaar geleden werd in Maastricht de geboorteakte van de Europese Unie ondertekend. Een historisch moment dat de Limburgse hoofdstad internationaal op de kaart heeft gezet. Toch zouden Maastricht en Limburg nog veel meer van ‘Europa’ kunnen profiteren dan nu. Taal vormt echter nog altijd een obstakel. Een nieuw project van onderzoeksinstituut ITEM zoomt hier op in.

• Maarten Vink © Irma Collín featured image

Maarten Vink spreekt het Europees Comité van de Regio's toe

27-09-2016

Op 23 september jl. sprak professor Maarten Vink, co-directeur van MACIMIDE en lid van ITEM’s Wetenschappelijk bureau, het Europees Comité van de Regio’s toe tijdens de 10e bijeenkomst van CIVEX in Oviedo, Spanje.

• Rusprix Award voor Double Degree master UM en Tomsk State University

20-06-2016

Het TOMA (Tomsk-Maastricht) Double Degree Master Program (DDP) van de Universiteit Maastricht en Tomsk State University (TSU, Rusland) heeft de ‘Rusprix Award’ gewonnen.

• AXA Award voor Milena Pavlova

20-04-2016

Milena Pavlova heeft de AXA Award van € 250.000 ontvangen voor haar onderzoeksprestaties. Milena werkt als universitair hoofddocent Health Economics bij de vakgroep Health Services Research.