• UM team wins 'Best Biologists of the Netherlands 2019'
  • Onderzoek alzheimer en MS

Belangrijke stappen onderzoek behandeling MS en alzheimer

09-09-2019

Wetenschappers van de Universiteit Maastricht (UM) en de Universiteit Hasselt (UHasselt) zijn er binnen experimentele proefdiermodellen voor MS voor het eerst in geslaagd om de aanmaak van de stof myeline, die door de ziekte wordt afgebroken, te herstellen.

• Koning en minister
  • Chinese delegatie bezoekt Universiteit Maastricht

06-09-2019

De FHML vakgroep Health, Ethics and Society organiseert het bezoek van zes vooraanstaande wetenschappers van het China National Environmental Monitoring Centre (CNEMC).

• DKE graduation 2019

DKE’s alumni van 2019: hoe verder?

16-07-2019

Na afloop van de afstudeerceremonies op 11 en 12 juli vroegen we vier kersverse alumni naar de volgende stap in hun leven. We vroegen ze ook om – wellicht voor de laatste keer – terug te blikken op hun tijd bij DKE.

• MPP students talk at Conference

Master’s students get a taste of real-life policy processes in Malta

03-07-2019

Three students on our Master’s programme in Public Policy and Human Development took part in a conference in Malta, held on 17-20 April 2019 by the Douzelage European town twinning association within the Europe For Citizens programme.

• Team Carbon wins 3rd place in BISC-E

Van afvalolie naar beschermende coating

28-06-2019

Studenten van de Biobased Materials master wonnen de derde prijs in de Biobased Innovation Student Challenge Europe met hun idee om ‘afvalolie’ om te zetten in vinylesterhars.

• FSE Hackathon kampioenen 2019

FSE studenten behalen eerste plek in internationale hackathon

04-06-2019

In het weekend van 18 mei vond de VivaTechnology Hackathon plaats in Parijs. Een groep bachelorstudenten van het Maastricht Science Programme (MSP) en Data Science and Knowledge Engineering (DKE) won daarbij de Eramet challenge.

• Eerste twee TEFAF Fellowships toegekend

24-05-2019

Dit jaar zijn voor het eerst twee TEFAF Fellowships toegekend aan PhD studenten van GROW (School voor Oncologie en Ontwikkelingsbiologie in Maastricht UMC+). Femke Ehlers en Nicky Beelen krijgen de kans om een deel van hun onderzoek uit te voeren in het gerenommeerde lab van de TEFAF Honorary Chair, Professor dr. Lisa Coussens in Oregon Health and Science University Knight Cancer Center.

• intervisiebijeenkomst in de master Geneeskunde

Verder dan stoere verhalen bij de koffiemachine

10-05-2019

Coschappen in de masyter Geneeskunde: een mooie, maar ook een intensieve, pittige tijd. Coassistenten bespreken hun voortgang met een mentor en werkplekbegeleider, maar sinds dit academisch jaar hebben ze ook reflecterende bijeenkomsten met andere coassistenten. Zonder beoordeling, zonder hiërarchische verhoudingen. Oftewel: intervisie.