• vitrojet

Vitrojet, onmisbaar voor de elektronenmicroscoop

02-11-2018

Met cryo-elektronenmicroscopie kunnen wetenschappers in cellen tot op molecuulniveau kijken. Een revolutie die het mogelijk maakt om de precieze samenstelling van de vele duizenden eiwitten te analyseren. En misschien wel de geheimen blootlegt van het ontstaan van ziektes als Alzheimer of tbc.

• Presentatie Neimed tijdens eerste Euregio Summer School

19-09-2018

Van 10 t/m 15 september 2018 werd voor het eerst de grensoverschrijdende en multidisciplinaire Euregio Summer School in de Euregio Maas-Rijn georganiseerd. 45 studenten van universiteiten en hogescholen en vertegenwoordigers van alle kennisinstituten uit de euregio kwamen bijeen met één doel: het ontwikkelen van toekomstvisies over het thema ‘Improving inclusive Mobility in the Digital Age’ in de Euregio Maas-Rijn.

• lever

Lucas Lindeboom Wetenschapstalent van het jaar? Stem nu!

24-04-2018

Lucas Lindeboom is genomineerd voor de Wetenschapstalent-verkiezing van New Scientist. Met zoveel mogelijk internetstemmen maakt hij kans om bij de laatste vijf te komen. Stem nu!

• Universiteit Maastricht belangrijke spil in nationaal microscopieonderzoek

12-04-2018

De Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderwijs (NWO) kent ruim 17 miljoen euro subsidie toe aan het verder ontwikkelen van een Nederlands netwerk voor elektronenmicroscopie (NEMI). Bijna 5 miljoen daarvan is bestemd voor de UM. Vanuit Maastricht is het instituut M4I van universiteitshoogleraren Ron Heeren (massaspectrometrie) en Peter Peters (cryo-elektronenmicroscopie) namelijk een van de initiatiefnemers van NEMI.

• emerging markets

Nieuwe master Emerging Markets versterkt expertise UM

28-03-2018

Emerging Markets is de jongste studierichting in de bachelors International Business en Economics en Business Economics aan de Universiteit Maastricht. Maar meteen ook in trek bij veel studenten. Reden om komend najaar te starten met de master Economics and Strategy in Emerging Markets.

• Indiase delegatie bezoekt FHML/MUMC+

27-03-2018

MUMC+ toont eHealth toepassingen tijdens bezoek Indiase delegatie.

• Center for Integrative Neuroscience van start

21-03-2018

CIN nieuwe interfacultaire samenwerking op het gebied van neuroscience