• UM team wins 'Best Biologists of the Netherlands 2019'

UM team wint nationale biologiewedstrijd

07-10-2019

Afgelopen week, 3 oktober, heeft een Universiteit Maastricht-team deelgenomen aan de nationale biologie ‘Battle of the Universites’ en de eerste prijs in de wacht gesleept.

• Onderzoek alzheimer en MS

Belangrijke stappen onderzoek behandeling MS en alzheimer

09-09-2019

Wetenschappers van de Universiteit Maastricht (UM) en de Universiteit Hasselt (UHasselt) zijn er binnen experimentele proefdiermodellen voor MS voor het eerst in geslaagd om de aanmaak van de stof myeline, die door de ziekte wordt afgebroken, te herstellen.

• Koning en minister
  • Chinese delegatie bezoekt Universiteit Maastricht

06-09-2019

De FHML vakgroep Health, Ethics and Society organiseert het bezoek van zes vooraanstaande wetenschappers van het China National Environmental Monitoring Centre (CNEMC).

• ton

Ton Geurts treedt toe tot BISCI

27-08-2019

Ton Geurts voormalig CPO van Bekaert, DSM en AkzoNobel zal op 1 oktober in dienst treden als Director Business Development bij BISCI, het nieuwe instituut dat vanuit de Brightlands Campus Greenport Venlo logistiek en supply chain management in de regio Limburg zal ondersteunen door middel van slimme en duurzame innovaties.

• Dear Peter Møllgaard

Dean Peter Møllgaard on the value of university rankings

22-05-2019

Each year, various publications such as the Financial Times and Times Higher Education release university rankings, rating schools on various criteria to indicate which programmes offer the best educational investment. Although there are differing views on what these ratings actually reveal, Peter Møllgaard, SBE’s Dean for the last year, believes they are quite valuable.

• Melanie Feeney

Meet Melanie Feeney: an advocate of interdisciplinary research

17-05-2019

Originally from Australia, Melanie Feeney's career path includes the completion of a master's degree in sustainability in Sydney, research on sustainable business in remote and rural Australia and Southeast Asia as well as a role as Education Development Officer at UM. Building on her extensive experience, Feeney has decided to now focus her research on how organisations transition towards sustainability, under the umbrella of the SBE research theme Sustainable Development.

• intervisiebijeenkomst in de master Geneeskunde

Verder dan stoere verhalen bij de koffiemachine

10-05-2019

Coschappen in de masyter Geneeskunde: een mooie, maar ook een intensieve, pittige tijd. Coassistenten bespreken hun voortgang met een mentor en werkplekbegeleider, maar sinds dit academisch jaar hebben ze ook reflecterende bijeenkomsten met andere coassistenten. Zonder beoordeling, zonder hiërarchische verhoudingen. Oftewel: intervisie.

• Philip Schacht

The Maastricht Debate 2019: a student's opinion

30-04-2019

The Maastricht debate, a political debate between the “Spitzenkandidaten” of the leading European parties took place last Monday, 29 April at the theatre at the Vrijthof. Simultaneously, the debate was live broadcast on the Vrijthof square for all interested spectators who did not get the chance to join the debate inside the theatre. A unique aspect of this debate was that it targeted in particular young voters.

• MaCSBio - Ilja Arts

Ilja Arts benoemd als bestuurslid NWO domein Exacte en Natuurwetenschappen

25-04-2019

Prof. dr. Ilja Arts, (Hoofd van Maastricht Centre for Systems Biology) en hoogleraar Moleculaire Epidemiologie van Chronische Ziekten is benoemd als bestuurslid van het domein Exacte en Natuurwetenschappen (ENW) van de NWO.